Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Brașov: Lanţ uman format din 5.000 de participanţi care citesc – proiect pentru intrarea în Cartea Recordurilor


    Brașovul își propune să intre în Cartea Recordurilor prin cel mai mare lanț de oameni care citesc, sărbătorind astfel și Centenarul Marii Uniri și Ziua Internațională a Cărții, evenimentul urmând să aibă loc pe 22 aprilie, în centrul municipiului reședință. Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de organizatori, în ziua de 22 aprilie, cu o zi înainte de Ziua Internațională a Cărții, lanțul uman se va desfășura începând de la clădirea Modarom, pe toată strada Republicii, până în Piața Sfatului, iar participanții vor aduce cu ei cărți din care vor citi și pe care le vor schimba cu alți pasionați ai cititului.
    Pentru încercarea de a intra în Cartea Recordurilor, acceptată de cei de la Guiness Book, va fi nevoie ca participanții să citească, cu voce tare, un text pe care organizatorii îl vor pune la dispoziție și care se va afla în strânsă legătură cu Marea Unirea. „Ne propunem să strângem laolaltă 5.000 de oameni și credem că vom reuși acest lucru. Reacțiile sunt mai mult decât încurajatoare. Avem semnal de la școli din Bacău, Iași sau Făgăraș că vor veni să participe la evenimentul nostru cu clase întregi de elevi. Sunt oameni care au zis că vor veni pe bicicletă, de peste tot din țară. Avem semnale de participare din Republica Moldova, din București sau chiar din Italia. Ne dorim să nu adunăm doar cărți, ne dorim să adunăm cât mai multe experiențe, tocmai pentru că o bibliotecă este cu adevărat valoroasă doar în momentul în care este citită. Ne dorim un centru al orașului plini de oameni uniți prin cultură”, a declarat inițiatorul evenimentului, Alexandru R. Crețu, potrivit comunicatului.
    Încercarea de a intra în Cartea Recordurilor a fost acceptată la capitolul Most people in a reading relay, iar recordul actual este de 3.071 de persoane. Evenimentul este organizat Asociația C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Brașov și al altor parteneri. Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov este partenerul principal al evenimentului și va participa cu toți studenții instituției de învățământ îmbrăcați în uniforme. De asemenea, Clubul „Corona” Brașov va participa cu toate cluburile din subordine, de la juniori la seniori. Totodată, mai multe companii care își desfășoară activitatea în Brașov și-au anunțat participarea la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?