Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Daruri de la iepuraş pentru copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă


Copiii ocrotiți în Centrul de Primire în Regim de Urgență (CPRU) din cadrul DGASPC Vrancea au primit, vineri, vizita unui grup de elevi de la Åžcoala Primară Livada, structură a Åžcolii Gimnaziale nr. 1 Mera. Prichindeii de la clasele I și IV nu au venit cu mâna goală, ci încărcați cu daruri, dar și cu un frumos program artistic.
    Activitatea intitulată „Hristos a Înviat!” face parte din proiectul „Împreună pentru o lume mai bună”, proiect inițiat de Åžcoala Gimnazială nr. 1 Mera și coordonat  de profesoara pentru învățământ primar Cornelia Claudia Cristea. Parteneri în acest proiect sunt Parohia „Dumbrăvița” din Suraia și Centrul de Primire în Regim de Urgență.
    Copiii Åžcolii Primare Livada au confecționat mărțișoare pe care le-au vândut, iar cu banii câștigați din munca lor au cumpărat produse specifice Sărbătorilor Pascale pe care le-au dus, vineri, copiilor din CPRU. „Activitatea s-a intitulat „Hristos a Înviat!” și face parte din Proiectul „Împreună pentru o lume mai bună!”. Copiii de la clasele I și IV de la Åžcoala Primară Livada au confecționat mărțișoare pe care le-au vândut, inclusiv în cadrul Parohiei Dumbrăvița. Bănuții obținuți din vânzarea mărțișoarelor au fost folosiți pentru achiziționarea de produse specifice Sărbătorilor Pascale, dulciuri, fructe, cozonaci, produse care le-au fost oferite copiilor din CPRU, fiecare dintre ei primind câte un pachețel. Am avut și un program artistic cu cântecele de primăvară. De asemenea, și copiii din centru au avut un program frumos care ne-a emoționat. Am fost impresionați unii de alții, întâlnirea fiind una încărcată de emoție. Suntem mulțumiți că am putut să le aducem un strop de bucurie, mai ales că este vorba de copii care au anumite nevoi și probleme. Și părinții copiilor noștri s-au implicat în această activitate și aș vrea să le mulțumesc pentru acest lucru. Întotdeauna au fost receptivi și au contribuit fiecare cu ce au putut pentru copiii din centru”, a declarat profesoara pentru învățământ primar Cornelia Claudia Cristea, coordonatoarea proiectului.
    Nu este pentru prima dată când copiii de la Mera merg cu daruri la copiii din CPRU. Acest lucru s-a mai întâmplat și cu alte ocazii și, de fiecare dată, bucuria și emoțiile au fost de ambele părți. Copiii din CPRU se bucură de fiecare vizită pe care o primesc și apreciază nespus gesturile mici ale oamenilor cu suflet mare, care încearcă să le aducă un strop de bucurie în momentele mai triste ale vieților lor.
    „Copiii noștri s-au bucurat de vizita grupului de la Mera și aș vrea să le mulțumesc pentru acest lucru, atât lor cât și cadrelor didactice implicate și părinților, care întotdeauna au răspuns pozitiv și au contribuit fiecare cu ce au putut la bucuria copiilor noștri. Colaborarea noastră este una mai veche și de fiecare dată micii vizitatori ne-au oferit momente pline de emoție și bucurie, prin programele artistice susținute. Åži copiii noștri s-au pregătit pentru această zi și s-au bucurat nespus de vizită și de ceea ce au primit, respectiv pachețele ce au conținut dulciuri, fructe și produse specifice Sărbătorilor Pascale”, a declarat Violeta Pavelescu, șefa CPRU din cadrul DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?