Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO: Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan: Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în puşcărie


    Fostul șef al statului Traian Băsescu și fostul șef al SRI George Maior sunt cei care „l-au făcut” pe Victor Ponta președinte al PSD, a afirmat, luni, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan. Potrivit acestuia, totul a început din anul 2009, „când lui Traian Băsescu i-a trecut glonțul pe la ureche, pentru că era gata-gata ca Mircea Geoană să-l învingă în alegerile prezidențiale”. „De fapt, românii nici nu știu dacă Traian Băsescu a câștigat alegerile în anul 2009, pentru că de câștigat în realitate le-a câștigat Mircea Geoană. Demersurile făcute de unii sau de alții, așa cum știm, cu ambasadele străine, cu ce s-a întâmplat la Paris și în toate celelalte locuri, l-au declarat până la urmă pe Traian Băsescu câștigătorul alegerilor. Din acel moment, Traian Băsescu s-a speriat. Åži atunci, știind foarte clar că PDL urma să devină falimentar, a căutat împreună cu George Maior să puna mâna pe principalul partid din Opoziție, pe PSD. Åži atunci l-au sprijinit clar și pe față pe Victor Ponta să ajungă președintele partidului. Traian Băsescu și George Maior sunt cei care l-au făcut pe Victor Ponta președintele partidului”, a susținut Oprișan, la Palatul Parlamentului, unde a participat la ședința BPN al PSD.
    El a adăugat că „Traian Băsescu l-a pus pe George Maior să se ocupe de această chestiune”. „Åži George Maior s-a ocupat. George Maior l-a chemat pe Miron Mitrea, a vorbit și cu alții să-l sprijine pe Ponta. De fapt, planul era următorul – ca după plecarea lui Traian Băsescu de la Președinție, ca să nu aibă cine să-i ceară socoteală pentru fărădelegile pe care le-a comis, să ajungă sistemul condus de Victor Ponta: Victor Ponta – președintele României, George Maior – prim-ministru și Gabriel Oprea – șeful SRI. Eu n-am avut o relație foarte bună cu Victor Ponta în toată perioada în care a fost prim-ministru. (…) Nu le-a ieșit planul și poporul român este mult mai inteligent și Victor Ponta n-a ajuns președintele României, Doamne ferește, și a ajuns președintele României altcineva care până în momentul de față a demonstrat că poate fi un bun mediator al societății românești – astăzi nu mai sunt posibile abuzurile care au fost posibile când Victor Ponta era prim-ministru al Guvernului și când el a jucat un rol foarte important in construcția sistemului paralel și a acelor legi care pe unii, nu pe majoritatea procurorilor, pe unii procurori i-a avantajat în așa fel încât să comită abuzuri”, a spus Marian Oprișan.
    El a amintit că Ponta a fost președintele comisiei de redactare a codurilor penal și de procedură penală. „Deci, să nu ne mai povestească și să nu ne mai eticheteze pe noi, membrii PSD, în niciun fel, pentru că el este cel care, de fapt, cu Traian Băsescu împreună și cu George Maior au construit statul de tip ticălos în România, permițând unora dintre procurorii din România și unora dintre judecătorii din România – puțini slavă Domnului la număr – să facă abuzuri și să regleze conturi politice în România”, a adăugat Oprișan.

„Ponta nu a iubit niciodată președinții de consilii județene”

    Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a povestit luni că a participat la o întâlnire cu fostul președinte al UNPR Gabriel Oprea, care i-a recomandat să îl susțină pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte interimar al social-democraților, după ce Victor Ponta își dăduse demisia din această funcție.
    Oprișan spune că „statul paralel” l-a susținut mai întâi pe Valeriu Zgonea pentru această funcție, după care „s-a sucit”, pentru că Liviu Dragnea era sprijinit de marea masă a partidului, în special de liderii de filiale teritoriale, pentru experiența pe care o avea în domeniul administrativ. „Eu nu am participat la nicio întâlnire cu Ion Mocioalcă, eu am participat la o întâlnire cu Gabi Oprea, cu Zgonea și Liviu Dragnea. Åži la acea întâlnire dl Oprea mi-a recomandat și mie să îl susțin pe Liviu Dragnea și i-a recomandat și lui Dragnea să fie foarte hotărât, pentru că „statul de drept” a hotărât ca el să fie președintele interimar al PSD. Cine era statul de drept? După ce lui Victor Ponta nu i-a ieșit planul să ajungă președintele României, pentru că poporul ăsta e foarte inteligent, s-a întâmplat un singurul lucru – poporul l-a respins, dar i-a păcălit Coldea pe toți, că a fost băiat deștept. (…) Ponta nu a iubit niciodată președinții de consilii județene că erau cei care îl trăgeau tot timpul de mânecă să nu facă tot soiul de porcării, pentru că noi suntem interfața cu cetățenii. (…) Victor Ponta nu mai era președinte, demisionase. Gabi Oprea a spus că mă roagă să îl sprijin pe Liviu Dragnea foarte clar, și lui Liviu Dragnea i-a spus: „prietene, am vorbit cu „statul de drept” și „statul de drept” este de acord să fii președinte interimar” (al PSD – n.r.). (…) Sistemul s-a sucit în ultimul moment în ceea ce îl privește pe Dragnea, pentru că statul de drept l-a susținut pe Zgonea de fapt. Dragnea avea susținerea membrilor PSD și a membrilor CExN”, a afirmat Oprișan, la Palatul Parlamentului.
    Potrivit acestuia, „Dragnea a fost executat în momentul în care i s-a făcut dosarul politic și a fost condamnat la doi ani cu suspendare, ca să poată să fie folosit pe viitor într-o combinație în care ar fi putut fi eliminat foarte ușor”. „Dacă cineva crede că Dragnea are vreo legătură cu serviciile, în sensul negativ al lucrurilor, este nebun. (…) Liviu Dragnea era viceprim-ministrul Guvernului și ca să scape de el într-un mod absolut oribil i-au inventat procesul cu „referendumul” în urma căruia a fost condamnat într-un proces politic pe nedrept la doi ani cu suspendare”, a adăugat el.
    Vicepreședintele PSD a arătat că Dragnea a ajuns vicepremier, în perioada în care Victor Ponta conducea Guvernul, „la presiunea” colegilor din partid, pentru că era unul dintre cei care cunoștea foarte bine cum funcționează mecanismele administrației locale.
    Întrebat dacă Dragnea mergea la acele petreceri private organizate de SRI, Oprișan a spus: „A mers că nu avea încotro, că altfel se ducea la pușcărie dacă nu făcea ce spuneau ei”. El a recunoscut că „în PSD se tăcea pentru că le era frică de dosare”. „Da. Åži, dacă vreți, luați foarte frumos, și vi-l pun la dispoziție, apelul pe care Victor Ponta l-a făcut la sentința mea de achitare în procesul pe care l-am avut și care a fost ordonat de Traian Băsescu. Deci Ponta a ordonat Secretariatului General al Guvernului să scrie la sfârșitul apelului că susține și roagă instanța de judecată ca să admită apelul DNA și să procedeze la condamnarea mea în acel dosar. Da, Victor Ponta a vrut să mă bage în pușcărie. (…) Victor Ponta este singurul care s-a ocupat de această chestiune, pentru că el era componentă a jocului care s-a făcut la vremea respectivă, joc în urma căruia a ajuns președintele PSD”, a susținut Marian Oprișan.

N.R. Într-un comunicat remis presei luni seară, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, face următoarele precizări:
    „Astăzi, 19 martie 2018, după ședința BPN, am declarat că fostul prim-ministru Victor Ponta a vrut să mă bage în pușcărie. Vă rog să consultați Apelul formulat abuziv în dosarul 271/231/2010 de către Secretariatul General al Guvernului, instituție care nu era parte în dosarul dintre mine și DNA și care, chiar și fără a avea această calitate, cere instanței de judecată să admită apelul DNA și să desființeze sentința penală nr. 140/06.05.2015 pronunțată de Judecătoria Cluj-Napoca în Dosarul nr. 271/231/2010 prin care eram achitat!
    Da! Victor Ponta a vrut să mă bage în pușcărie, iar apelul introdus în cauză în 2015 de către Guvernul condus de Victor Ponta este dovada cea mai clară a celor afirmate de mine!
    Așa să îmi ajute Dumnezeu!”
    Documentul poate fi citit AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?