Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Festivalul Județean de Muzică Franco-Anglais și-a desemnat câștigătorii


Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani, în colaborare cu Casa de Cultură „Constantin C. Giurescu” din Odobești, au organizat duminică, 18 martie, Festivalul Județean de Muzică Franco-Anglais, ediția a II-a, acesta fiind coordonat de profesorii de limbi de moderne ai școlii, respectiv Viorica Dumitrașcu și Nicoleta Dănilă.
Festivalul Franco-Anglais este unul inovator. În primul rând, el vizează abilități particulare, pentru care elevii se antrenează pe parcursul întregii lor școlarități – capacitatea de a cânta în limba franceză și în limba engleză, ce presupune o bună pregătire în prealabil și o continuă antrenare atât a competențelor lingvistice, cât și a celor muzicale. În al doilea rând, interpretarea unor piese în două limbi diferite impune o nouă atitudine față de cultura și civilizația acestora. Elevii înțeleg că limbile franceză și engleză nu mai reprezintă doar discipline de învățământ și că ele devin instrumente de cunoaștere universală. Dincolo de aceste scopuri științifice, acest festival are și scopuri culturale și sociale.
Juriul a fost alcătuit din inspectorul de limba franceză, profesoara Narciza Marin, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Focșani, profesoara Daniela Trandafir, și din profesoara de muzică Andreea-Mirabela Trifan. Conform informațiilor furnizate de profesoara Nicoleta Dănilă, evaluarea s-a făcut pe secțiuni, în funcție de următoarele criterii: calitatea repertoriului, calitatea textului și a muzicii, adaptarea textului și a liniei melodice la vârsta solistului, calitatea interpretării, capacitatea de a interpreta în limba franceză și engleză, calitățile vocale (corectitudine, timbru, nuanță, frazare, măiestrie), expresivitate artistică, dicție adecvată, prezență artistică și originalitate.
Premiile au fost următoarele: Secțiunea a III-a, clasele a VII-a și a VIII-a, trofeul secțiunii a fost câștigat de Oana-Valentina Palade, elevă la Școala Gimnazială Vulturu; premiul I Alessandra Miriam Ghiorghiță, elevă la Școala Gimnazială Vulturu; premiul al II-lea Vlad Matei Anghelache, elev la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani; premiul al III-lea Daniela Ciuciu, elevă la Școala Gimnazială Nr. 7, Focșani, iar mențiune Miruna-Andreea Iancu, elevă la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani și Nadia Păun, elevă la Școala Gimnazială Golești.
La secțiunea a II-a, clasele a V-a și a VI-a, trofeul secțiunii a fost câștigat de Miruna Bratu, elevă la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani; premiul I Miruna Tudosă, elevă la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, Focșani; premiul al II-lea Alexandra Gurău, elevă la Școala Gimnazială „Victor Slăvescu”, Cotești; premiul al III-lea Damaschin Delia, elevă la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani.
Trofeul festivalului a fost câștigat de Alexandru Preda, elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani, care a avut o prestație de excepție și a ridicat sala în picioare. „Considerăm că organizarea acestui concurs județean, de interpretare vocală la nivelul unităților de învățământ din județul Vrancea, a reușit să aducă într-un cadru competitiv elevi cu real talent muzical, care, prin astfel de concursuri, își desăvârșesc arta prezentării scenice, a ceea ce constituie obiectul atât al muncii lor, cât și al celor care-i îndrumă. Elevii au reușit să își exprime pasiunea pentru artă, dar nu în ultimul rând pentru limbile franceză și engleză, într-o atmosferă încărcată de bucurie, energie și emoție”, este mesajul transmis de Viorica Dumitrașcu, profesor de limba franceză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?