Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Câştigătorii Concursului de creație literară „Gabriel Funica”, anunțați mâine


    Mâine, 20 martie, la Sediul Central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din Strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, va avea loc, începând cu ora 11.00, o conferință de presă, organizată cu prilejul comunicării câștigătorilor Concursului de creație literară „Gabriel Funica”, Ediția I, 2018.
Concursul de creație literară „Gabriel Funica” a fost organizat de către Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, în memoria scriitorului Gabriel Funica, și a pornit de la dorința de a pune în evidență nevoia omului de a cultiva un spațiu și un timp personal, unde trăirile, frământările și dorințele cele mai adânci găsesc atenția și răbdarea de care au nevoie pentru a se decanta, a se maturiza și a se putea exprima prin activități care hrănesc mintea și spiritul.
Gabriel Funica a fost un rafinat om de cultură focșănean și, în calitate de bibliotecar, un prieten fidel al cărții și mentor pentru generații întregi de cititori.  „Cartea este singurul suport, tehnic vorbind, singurul instrument eficient grație căruia putem strînge la un moment dat, prin efort personal, o brumă de cultură. La ce bun? va tresări nervos scepticul de serviciu. La nimic, dacă ne gîndim la un cîștig financiar imediat și la tot, dacă ne gîndim la întemeierea sau reținerea ființei în datele umanității ei. Altfel prin ce ne-am mai deosebi unii de alții?”, sunt cuvintele scriitorului Gabriel Funica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?