Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

A murit profesorul Romel Mărgărit


Profesorul Romel Mărgărit, care a lucrat la Centrul Județean de Resurse  și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea, a încetat din viață joi noapte. Conform datelor furnizate de colegii din CJRAE Vrancea, Romel Mărgărit, în vârstă de 67 de ani, s-a aflat joi după-amiază la un service cu mașina personală. Spre seară i s-a făcut rău și a fost transportat cu un echipaj SMURD la un spital din București. Din păcate, joi noapte, inima dascălului vrâncean a încetat să mai bată.
Foștii colegi ne-au oferit câteva date despre cel ce a fost Romel Mărgărit. Potrivit lui Cernea Gheorghiță, profesor consilier școlar în cadrul CJRAE Vrancea, coleg și bun prieten cu răposatul, Romel Mărgărit a absolvit  Universitatea București, filozofie-istorie, specializarea psihologie-pedagogie. Până la revoluție, Romel Mărgărit a fost psiholog în cadrul laboratorului de la Focșani, ce ținea de Ministerul Agriculturii, ulterior lucrând la CJRAE Vrancea. A fost și profesor la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani.
După cum spune Cernea Gheorghiță, profesorul Romel Mărgărit a fost preocupat permanent de marile teme ale educației. Ca om, a fost integru și dedicat, autentic și curat sufletește. A trăit modest, principial, smerit și echilibrat, fiind de o discreție maximă. A fost un foarte bun coleg și un mentor pentru generații întregi de elevi. A fost pe aceeași linie cu regretatul profesor Ionel Sârbu.
Cernea Gheorghiță spune că fostul său coleg era foarte stabil, neagresiv și este exclusă orice imagine siropoasă despre el: „om autentic, egal cu sine însuși”. Nu-i plăcea sintagma „nu te vom uita în veci” deoarece prețuia autenticitatea relațiilor din viața aceasta.
Sicriul cu sufletul neînsuflețit al dascălului vrâncean este depus la Biserica Sfântul Gheorghe – Nord (părintele Dumbravă), iar înmormântarea va avea loc luni, slujba urmând a începe la ora 13.00.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?