Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! 71 de localităţi din 15 judeţe, afectate de inundaţii; cod roșu de inundații pe râul Buzău


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că sunt afectate de inundații 71 de localități din 15 județe (Argeș, Brașov, Buzău, Călărași, Covasna, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Prahova, Olt, Teleorman, Vaslui) și municipiul București.
„În localitatea Homorod (Brașov) au fost evacuate preventiv 6 persoane în locuințele cărora intrase apa, dar acestea au revenit la domicilii după ce starea de pericol a trecut. De asemenea, la nivel național, au fost afectate 53 de case, 85 de anexe gospodărești, 639 fântâni, 5 poduri, 34 de beciuri, un drum național și cinci drumuri județene”, transmite MAI.
Potrivit centrului Infotrafic, la această oră, din cauza apei acumulate pe partea carosabilă, circulația rutieră este oprită pe DN10 Siriu – Sita Buzăului, în județele Covasna și Buzău. Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău – Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Brașov.
Peste 3.000 de pompieri cu aproximativ 2.000 de mijloace tehnice intervin în zonele afectate.
Râul Buzău se află sub avertizare cod roșu de inundații, ca urmare a ploilor din ultimele ore. Avertizarea este în vigoare până miercuri la ora 12.00.
„Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor din zonele vizate de avertizările hidrologice să respecte recomandările autorităților, să nu se deplaseze în zone inundate, iar în cazul pătrunderii apei în locuințe să decupleze întrerupătorul general de energie electrică și să deconecteze aparatele electrice. De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la situația căilor de comunicație pe care le vor parcurge. În caz de inundație, la înălțimea de circa 20 cm apă, apa poate pătrunde în vehicul și poate cauza pierderea controlului. La înălțimea de circa 40 cm apă, vehiculul plutește. La înălțimea de 60 cm, majoritatea vehiculelor sunt luate de apă”, arată MAI.
Mureș:20 de gospodării, 40 de podețe, un drum și zece hectare de teren, afectate de inundații
Circa 20 de gospodării, 40 de podețe, zece hectare de teren agricol și un drum județean pe o suprafață de 700 de metri, din localitatea mureșeană Gurghiu, sunt afectate din cauza inundațiilor, după ce debitul pârâului din localitate a crescut foarte mult și s-a revărsat. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureș, maior Cristian Virag, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că apa a ajuns inclusiv în câteva pivnițe și într-o bucătărie de vară.
Articolul integral pe http://bit.ly/2pfwry7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?