Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cheftele de praz și Turtă dulce cu mirodenii


În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm ”Cheftele de praz” și ”Turtă dulce cu mirodenii”, rețete care au fost publicate în seria ”Buna Menajeră — Carte de bucate, practică” (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

Cheftele de praz
Taie praz bucăți, ferbe-l, fă din el o tocătură cu piper, sarea necesară și un miez de pâne muiat în untdelemn; fă apoi cheftele, prăjește-le în untdelemn și dă-le la masă. Sau toacă și lățește vro câteva bucăți de praz, tăvălește-le în făină cu apă și sare, prăjește-le și dă-le calde la masă.

Turtă dulce cu mirodenii
Amestecă 600 grame de făină bună cu coaja unei lămâi tăiete mărunțel, 300 grame de zahăr pisat și cernut, 9 grame de scorțișoară cernută bine și șease cuișoare pisate la un loc; frământă-le apoi bine cu 300 grame de miere înferbântată, ca să se facă aluatul mai vârtos decât cel de plăcintă, și lasă-l să se odihnească trei ore. După aceasta, întinde aluatul gros ca jumătate de deget, pune-l pe o hârtie unsă cu unt, așază-l apoi pe o tavă unsă iar cu unt și pune-l în cuptor ars bine, ca să se coacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?