Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Fotbal: CS Universitatea Craiova, calificată în semifinalele Cupei României, după 1-0 cu Dinamo


    CS Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal, marți, după ce a învins-o pe Dinamo București cu scorul de 1-0 (0-0), pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Bănie, în sferturile de finală ale competiției. Soarta partidei a fost decisă de golul marcat de Nicușor Bancu (56), care a profitat de o ieșire neinspirată a portarului Jaime Penedo, după o lansare foarte bună venită din partea lui Tiago Ferreira. Universitatea a dominat clar timp de o oră și a ratat ocazii mari de gol, având și două bare, după care craiovenii s-au retras în defensivă și Dinamo a avut inițiativa. Mitriță a avut cele mai mari ocazii, în min. 12 șutul său fiind respins în corner de Penedo, apoi a trimis razant cu vinclul în min. 38, din lovitură liberă, a executat excelent o lovitură liberă în min. 40, iar panamezul a respins în bară, iar în cele din urmă în min. 45+2 a scăpat pe contraatac, Penedo respingând în bară șutul trimis de micuțul fotbalist craiovean.
    Dinamo a ratat prin Torje (50), al cărui șut din unghi cu exteriorul a fost respins de portarul Mitrovic, Monroy (58), care a tras din centrul careului peste poartă, Pesic (77), cu un șut puternic din unghi peste poartă, din nou Torje (83), blocat in extremis de Mateiu, și Vlad Olteanu (86), șut peste poartă din poziție bună. Suporterii celor două echipe au aruncat cu torțe și petarde unii în alții la începutul partidei. Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria lui Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, decedat la doar 31 de ani.
    CS Universitatea Craiova este a treia echipă calificată în semifinale, după Gaz Metan Mediaș și FC Hermannstadt. Ultima echipă din careul de ași se va decide dintre FC Botoșani și CSM Poli Iași, meci programat pe 13 martie. Meciul CS Universitatea Craiova – Dinamo București fusese programat pentru data de 1 martie, dar a fost amânat pentru 6 martie de Federația Română de Fotbal din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

CS Universitatea Craiova – FC Dinamo București 1-0 (0-0), Stadion ”Ion Oblemenco” – Craiova
A marcat: Nicușor Bancu (56).
Arbitru: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenți: Valentin Avram (București), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Iulian Călin (Åžtefănești/Argeș)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) – CCA, Viorel Lolea (Reșița) – FRF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?