Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Persoanele fizice vor depune un singur formular cu veniturile realizate


Persoanele fizice vor depune anul acesta un singur formular privind veniturile realizate, iar de la 31 martie 2019 acest lucru se va putea face exclusiv online, potrivit unui document al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). În ceea ce privește plățile pe care o persoană trebuie să le facă în urma estimării veniturilor, acestea pot fi oricâte ca număr sau valori până la data de 31 martie a anului următor veniturilor.
Pentru anul în curs, formularul unic va putea fi depus pe suport de hârtie până pe 15 mai. Din următoarea zi, acest lucru se va putea face și online. „Pentru anul 2018 se află în analiză posibilitatea introducerii unui sistem de bonificații pentru contribuabilii care achită anticipat obligațiile fiscale datorate. Dacă declarația se depune prin Spațiul Virtual Privat, bonificația este de 10% dacă suma este achitată integral până la 15 iulie 2018. De asemenea, se acordă o bonificație de 5%, dacă obligațiile fiscale sunt achitate integral până la 30 septembrie”, se arată în document. Dacă declarația se depune pe suport de hârtie și se plătesc obligațiile până la 15 iulie, bonificația este de 5% și de 2% până la 30 septembrie, menționează MFP.
Conform sursei citate, calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate nu este condiționată de plata unor contribuții la anumite termene. În anul 2018, până la termenul de depunere a declarației unice, respectiv 15 iulie 2018, se reglementează că persoanele fizice care realizează venituri din activități independente își păstrează calitatea de asigurat, astfel încât să beneficieze în continuare de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?