Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Consilier PNL, patron de butic, trimis în judecată pentru că l-ar fi lovit pe primarul de la Andreiaşu


    Un bărbat de 55 de ani, din comuna Andreiașu, consilier local PNL și patron de butic, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Victima sa a fost primarul comunei Andreiașu, Vasilică Cristian, după cum se arată în rechizitoriul procurorilor.
    Conform rechizitoriului, la data de 1 aprilie 2017, Marian P. l-ar fi lovit pe primarul Vasilică Cristian, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu un băț peste brațul drept, provocându-i acestuia leziuni ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.
    Din anchetă a rezultat următoarea situație de fapt. În ziua amintită, primarul ar fi mers pe raza satului Butucoasa pentru a dispune măsurile necesare față de persoanele care poluează albia râului Milcov prin aruncarea de deșeuri și gunoi menajer. În momentul în care primarul a ajuns în dreptul proprietății inculpatului, care are și un magazin, a constatat că în albia râului Milcov erau aruncate ambalaje și peturi provenite de la activitatea de comercializare a produselor din magazin. Primarul ar fi înregistrat cu telefonul mobil cele constatate. La scurt timp, în zonă a apărut și consilierul local, inculpat acum în dosar, moment în care primarul i-ar fi reproșat că aruncă gunoaie în locuri interzise. Inculpatul ar fi început să-l amenințe pe primar, după cum se arată în rechizitoriu, după care ar fi pus mâna pe o bucată de lemn și l-ar fi lovit pe primar peste mână.
La scurt timp, în zonă a ajuns și fiul primarului, care i-a despărțit pe cei doi, după care s-a sunat la 112 iar la fața locului au ajuns polițiștii din comună pentru a face verificări. Inculpatul a recunoscut că între el și primar a existat o discuție în contradictoriu, dar a negat exercitarea oricăror acte de violență asupra primarului. Mai mult, a adăugat că el a fost lovit de edil cu pumnul în față. Inițial s-a dat o renunțare la urmărirea penală, soluție care a fost infirmată de instanță, iar dosarul a ajuns din nou la Parchet, soluția dispusă ulterior fiind cea de trimitere în judecată a lui Marian P. pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani.
Primarul din Andreiașu, Vasilică Cristian, a povestit că, în ziua respectivă, fusese sunat de o femeie din zonă care i-a spus că a fost aruncat un sac cu PET-uri de către Marian P.. „Am ajuns la fața locului iar informația a fost confirmată de ceea ce am văzut. Am făcut fotografii cu ceea ce am constatat. Marian P.(…) nu era acolo, dar, ulterior, a venit acolo și m-a lovit cu un lemn peste mână. A ieșit scandal, s-a sunat la 112, au venit doi polițiști care au constatat cele petrecute. Sunt martori la incident care au dat declarație și la Parchet”, ne-a spus primarul din Adreiașu, Vasilică Cristian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?