Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Unitățile de învățământ se pot înscrie până în aprilie în competiția „Școală Europeană”


Ministerul Educației Naționale, prin Direcția Generală Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial, continuă și în anul școlar 2017-2018 competiția pentru obținerea certificatului „Åžcoală Europeană”. Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar, care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obținut, certificatul „Åžcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a-și reconfirma titlul obținut.
Competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Etapele competiției sunt: 6 aprilie 2018 (data poștei): termenul limită pentru trimiterea candidaturilor; 23- 27 aprilie 2018: evaluarea candidaturilor; mai -iunie 2018: acordarea certificatelor, în cadru festiv.
Dosarul de candidatură va conține: formularul de candidatură și avizul IȘJ de participare la Competiția Națională „Școală Europeană, disponibile pe site-ul MEN, portofoliu ilustrativ, copii ale Proiectului de dezvoltare instituțională și Planurilor manageriale anuale 2015 – 2016, 2016 – 2017 și 2017 – 2018. Candidaturile vor fi trimise Inspectoratului Școlar al Județului Botoșani, prin poștă, pe adresa: Casa Corpului Didactic Botoșani, Bd. Mihai Eminescu, nr. 40, cod 710171, cu mențiunea „Pentru Competiția Națională Åžcoală Europeană, ediția 2018”. Datele trecute la expeditor trebuie să conțină denumirea completă a unității școlare. Inspectorii școlari pentru proiecte educaționale vor acorda consultanță școlilor la întocmirea dosarelor de candidatură.
Aflată la cea de a XV-a ediție, această inițiativă a Ministerului Educației Naționale se bucură de recunoaștere din partea instituțiilor europene. Ediția din 2014 s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui Parlamentului European, iar în 2016 în cadrul celei de-a VII-a ediții a Premiilor de Excelență a Institutului European din România (IER) pentru promovarea spiritului și valorilor europene. IER a premiat Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale, ca promotor și coordonator al acestei competiții. La cele 14 ediții ale competiției (2004-2017) au participat 1.789 de unități de învățământ din toate județele țării și 714 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?