Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Jennifer Lawrence glumește pe seama nominalizării sale la premiile Zmeura de Aur


Reputata actriță laureată cu Oscar Jennifer Lawrence a fost nominalizată anul acesta la premiile Razzie (Zmeura de Aur) pentru prestația ei actoricească slabă din filmul „Mother!”. Golden Raspberry Awards sunt decernate la 3 martie, cu o seară înainte de gala premiilor Oscar, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia. Anul trecut în septembrie, Jennifer Lawrence a venit cu iubitul său Darren Aronofsky, la Veneția, pentru a prezenta cu toate onorurile filmul pe care îl făcuseră împreună „Mother!”, asigurând că va impresiona criticii și îi va aduce cea de-a cincea sa nominalizare la premiile Oscar. Totuși, încă de la început s-a văzut că răspunsul la filmul complex realizat de Aronofsky nu era cel așteptat, având în vedere că la prima sa proiecție în Italia a fost primit cu sentimente împărțite, atât aplauze cât și fluierături, fapt ce nu a împiedicat-o pe actriță și pe partenerul său din film, Javier Bardem, să continue un lung turneu de promovare.
Deși filmul a obținut încasări la box-office, criticile defavorabile și audiența scăzută au generat impresia că „Mother!” este un adevărat eșec.
Lovitura de grație a primit-o la 22 ianuarie, când au fost anunțate nominalizările la premiile Razzie (Zmeura de Aur), pentru Lawrence ca cea mai proastă actriță, Bardem, cel mai prost actor, dar și pentru Aronofsky, ca cel mai prost regizor.
Jennifer Lawrence a preferat să tacă pe această temă, însă când a început să-și promoveze noul film, thriller-ul „Red Sparrow”, care va fi lansat pe ecrane la 2 martie, a ținut să minimalizeze subiectul. „Mother!” este un film care mi-a îmbogățit cariera și care a implicat din partea multă muncă cinematografică. Sunt foarte mândră de acest film și știu că nu va fi dat uitării. Sunt sigură că va fi prezentat în școlile de film, pentru că există multe aspecte ce merită să fie recunoscute, precum limbajul vizual al lui Darren. Cu adevărat nu-mi pasă. La urma urmei Jack Nicholson a fost nominalizat la Razzie pentru ‘Shining’, prin urmare mă aflu în companie bună”, a subliniat actrița.
De fapt, a fost Shelley Duvall cea nominalizată la premiul de cea mai proastă actriță în 1981, pentru interpretarea sa din ‘Shining’, un film devenit azi un clasic, în timp ce nominalizarea lui Nicholson ca cel mai prost actor a fost pentru rolul din Hoffa.
Premiile Zmeura de Aur, în valoare de 5 dolari, au formă de zmeură aurie, așezată pe un suport din plastic reprezentând o rolă de film de 8 mm. Au fost create în 1980, la inițiativa lui John Wilson, ca „antidot” la ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Câștigătorii premiilor pentru cele mai proaste filme și cele mai slabe performanțe actoricești primesc trofeul dacă se prezintă la această ceremonie insolită, cu o zi înainte de gala Oscarurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?