Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mai multe școli din Vrancea, închise joi din cauza avariilor la rețeaua electrică


Sute de elevi, din mai multe comune ale județului Vrancea, au rămas acasă, ieri, cursurile fiind suspendate din cauza problemelor pricinuite de căderile de zăpadă din cursul zilei de 14 februarie și din noaptea de 14 spre 15 februarie. În cele mai multe dintre școlile închise, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care nu au funcționat centralele termice, iar clasele nu au putut fi încălzite. Problemele au fost remediate încă de ieri, iar astăzi se învață în toate unitățile de învățământ din județ. „Noi am luat legătura cu conducerea Electrica și ne-au spus că știu situațiile din teren și vor interveni astfel încât mâine (azi,n.r.) toate școlile să funcționeze după program normal”, ne-a declarat inspectorul școlar general, profesorul Dorin Cristea. Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea ne-a mai spus că deciziile directorilor de a ține copiii acasă au fost bune, atâta vreme cât nu s-a putut asigura căldură în sălile de clasă.
La Slobozia Bradului, nu s-a învățat doar dimineață, pentru că defecțiunile s-au remediat la primele ore ale zilei, iar elevii care învață în schimbul II au mers la cursuri. Potrivit informațiilor furnizate de directorul unității de învățământ, profesoara Voica Costache, elevii din schimbul de dimineață nu au învățat deoarece a fost întrerupt curentul electric, iar centralele nu au funcționat. „Dimineață (ieri, n.r.) a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică și era frig în sălile de clasă, motiv pentru care nu am ținut orele. Cum situația s-a remediat în cursul dimineții, am pornit centralele, iar orele din schimbul II s-au făcut”, ne-a declarant directoarea Voica Costache.
La Școala Primară Clipicești, comuna Èšifești, elevii nu au învățat fiindcă nu a putut fi asigurată căldura în sălile de clasă, în lipsa curentului electric. „Doar structura de la Clipicești a fost închisă din cauza faptului că nu a fost curent electric. Restul unităților din comună au funcționat normal, pentru că s-a circulat prin localitate. Noi sperăm ca (…) mâine (azi, n.r.) cursurile să se desfășoare normal”, ne-a spus Monica Nichita, directoarea școlii din Èšifești.
Și la Vidra au fost întrerupte cursurile. Astfel, la Școala Generală nr.2  Burca s-a întrerupt curentul, iar copiii au fost trimiși acasă. Microbuzul școlar nu a putut ajunge într-o parte a satului Viișoara pentru a prelua elevii de gimnaziu și a-i aduce la cursuri. De asemenea, și elevii de la Școala Generală nr.1 Burca au rămas acasă ieri, dar acolo este o situație particulară, independentă de vreme. Centrala termică a unității s-a stricat și până va fi montată cea nouă, elevii vor rămâne acasă. „Noi am vorbit cu o firmă și așteptăm să vină să monteze noua centrală. Cea veche avea 9 ani și nu mai putea fi refăcută. Astăzi, mâine (ieri, azi, n.r.) sper să rezolvăm problema aceasta. Este frig în sălile de clasă și nu putem ține copiii în frig. Materia se va recupera”, ne-a spus directorul Marius Pintea. Potrivit informațiilor furnizate de acesta, în structurile în care s-a învățat, a fost o prezență de peste 80%.

Navetiștii nu au mai ajuns la cursuri, la Păunești

Tot alimentarea cu energie electrică a lăsat acasă și o parte dintre elevii din Movilița. Potrivit informațiilor furnizate de directoarea Loreta Gherghinoiu, nu s-a învățat în Școala cu clasele V-VIII din Movilița și la grădiniță. S-a învățat la școala primară din Movilița și la cea din Diocheți, dar cu elevi puțini, fiindcă foarte mulți dintre părinți nu și-au lăsat ieri copiii la școală.
Și la Școala din Păunești, din cauza faptului că ieri dimineață era viscol și drumurile nu erau curățate, s-a luat decizia ca elevii navetiști să nu mai fie aduși la școală, mai ales că a fost și o pană de curent în cursul dimineții, după cum ne-a spus directoarea școlii, profesoara Mihaela Frangolea.
De asemenea, elevii din Chiojdeni au avut parte de o zi de vacanță, tot din cauza faptului că nu a fost curent electric în localitate și nu s-a putut asigura încălzirea sălilor de clasă, după cum ne-a spus primarul Grigore Constantin. Acesta ne-a mai precizat că ziua va fi recuperată la o dată ulterioară, într-o zi de sâmbătă.
Școala din Boghești a fost singura unitate închisă din cauza drumurilor impracticabile. „La noi nu s-a învățat din cauza drumurilor pline de zăpadă. Am vorbit cu cei de la primărie și ne-au promis că vor curăța drumurile astfel încât, mâine (azi,n.r.) copiii să poată ajunge la școală”, ne-a spus directoarea Iulia-Florentina Ciocârlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?