Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Incendii la Bolotești și Vizantea Mănăstirească; alarmă falsă de incendiu lângă o biserică din Valea Sării


    Trei echipaje de pompieri militari, de la Stația Vidra și Detașamentul Focșani, au intervenit duminică dimineață cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a manifestat la o gospodărie din Bolotești. „Evenimentul a fost anunțat prin intermediul numărului de apel unic 112 în jurul orei 11.10. În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață totală de aproximativ 300 mp„, a precizat căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea. Nu au fost victime, dar un echipaj SMURD s-a aflat la fața locului pentru asigurarea asistenței medicale în caz de nevoie. Conform primelor date, incendiul ar fi pornit de la un coș de fum deteriorat.
    Un incendiu a distrus, sâmbătă seara, o locuință de la Vizantea Mănăstirească. Pompierii de la Stația Vidra au plecat, în jurul orei 23.00, spre comuna Vizantea Livezi cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, dar incendiul a fost localizat de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) de la nivelul localității. Un cititor ne-a spus că incendiul a fost stins și cu ajutorul sătenilor.

„Am strâns 5, 6 băieți, am încărcat 3 cuburi pentru apă și am cărat cu tractorul, că era de urcat și pompierii nu aveau nici o șansă. Focul a început pe la 22:30 și am reușit să îl stingem la 00:30. Între timp s-a strâns multă lume și am început să dăm din mână în mână găleți cu apă să nu se întindă focul mai departe. Bine că nu a pățit nimic. Bărbatul căruia i-a ars casa are copii, o să locuiască la ei deocamdată. I-a rămas o parte din casă și cu ajutorul oamenilor va renova o cameră și va locui acolo. Îi trebuie acoperiș, geamuri, uși etc…”, ne-a spus Cătălin, care ne-a trimis și o filmare de la incendiu.
    Sâmbătă dimineață, pompierii au avut parte și de o alarmă falsă. Două autospeciale de la Stația de Pompieri Vidra, dar și reprezentanții SVSU au plecat spre satul Colacu din comuna Valea Sării, după ce fusese semnalat un incendiu la centrala termică a unei biserici, situată într-o anexă. Situația de urgență nu s-a confirmat, așa că autospecialele s-au întors la bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?