Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

ITM nu face anchetă în cazul polițistului Postolache, mort într-un accident rutier


Anchetatorii urmează să stabilească dacă accidentul în care a murit agentul Cosmin Postolache, ajutorul șefului de post din Pufești, este accident de muncă sau nu. Potrivit unor surse, ancheta este derulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care trebuie să elucideze cauzele producerii evenimentului și dacă acesta poate fi încadrat ca și accident de muncă. Cert este faptul că agentul Postolache era în concediu de odihnă, iar programarea pentru susținerea testului psihologic fusese făcută cu mai mult timp în urmă. Nu am aflat însă dacă polițistul a fost chemat din concediu să susțină testul sau a mers din proprie inițiativă pentru a nu pierde programarea. Agentul Cosmin Postolache ar putea fi înmormântat mâine.
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au afirmat că au fost sesizați despre acest caz, dar nu vor face verificări deoarece există un compartiment de specialitate în cadrul Ministerului Administrației și Internelor. „Ne-au anunțat atunci cu privire la accident. Ne-au spus că s-a deplasat în interes de serviciu, dar le-am transmis că sesizarea nu intră în aria noastră de competență. Ministerul lor (MAI-n.r.) are serviciu intern de securitate și sănătate în muncă, care preia acest caz”, a afirmat Eliza Botezatu, inspector șef ITM Vrancea.
Pe site-ul Monitorul de Vrancea au fost postate mai multe comentarii în legătură cu acest accident. „Îmi pare rău de acest copil, este vecin cu mine, a crescut sub ochii mei, s-a jucat cu fiii mei. Un copil cuminte, respectuos care și-a văzut de drumul său în viață. Din nefericire drumul său a fost dureros de scurt. Le doresc părinților săi să fie puternici, să depășească acest moment nefericit din viața lor. Sincere condoleanțe. Pentru COSMIN, PLECAT NEFIRESC DE REPEDE DINTRE NOI ÎNTR-O LUME MAI BUNÄ‚, MAI LINIȘTITÄ‚, NU ATÂT DE AGITATÄ‚ ȘI REA CA CEA ÎN CARE TRÄ‚IM, DUMNEZEU SÄ‚-L ODIHNEASCÄ‚ ÎN PACE!”, este mesajul lui Ioan Ghiu.
Un alt cititor, care se semnează „cetățean”, cere „să plătească cel care la chemat din concediu, a murit nevinovat tânărul. Poate va lua măsuri dl. inspector de la ipj că doar la Adjud se pot face asemenea lucruri, petreceri, dar dacă nu venea era probabil făcut în fel și chip de șefii cu funcții de conducere, că doar era un subordonat și cei cu funcții au tupeu și uită cum au primit acele funcții”.
Reamintim că agentul Cosmin Postolache a murit miercuri, după ce mașina pe care o conducea, un Renault, a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu 25 de tone de benzină. Polițistul a murit pe loc.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?