Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

SCANDALUL gunoaielor la Bolotești. „Au sărit la angajații noștri“, spun reprezentanții CUP Salubritate


    Locuitorii comunei Bolotești care nu au încheiat un contract pentru preluarea gunoiului menajer vor plăti o taxă de 20 lei lunar și riscă sancțiuni din partea autorităților de mediu din județ. Din această lună, compania focșăneană CUP Salubritate a preluat serviciul de salubritate la Bolotești și a început să încheie contracte cu cetățenii. Tarifele stabilite sunt rezonabile, respectiv 6,5 lei cu tva/persoană/lună. Totuși, echipele de la CUP Salubritate au întâmpinat probleme și au apărut scandaluri cu persoane care nu vor să încheie contracte pentru ridicarea gunoaielor. În această situație, dacă nu va fi încheiat un număr suficient de contracte, există chiar riscul ca cei de la CUP Salubritate să rezilieze contractul și să nu mai ridice gunoiul din comună. „Au fost cazuri de persoane care nu au vrut să dea pubelele, doar ca să nu încheie contracte, au fost și recalcitranți care au sărit la angajații noștri. Dacă nu se încheie un număr suficient de mare de contracte la nivelul comunei, atunci noi nu putem ridica gunoiul, ar însemna să lucrăm în pierdere”, au explicat reprezentanții CUP Salubritate.
    Pe de altă parte, primarul din Bolotești, Fănică Popa spune că există un grup de locuitori din comună care îi instigă pe oameni să nu încheie contracte pentru ridicarea gunoiului menajer. Totuși, a explicat primarul, cei care nu au contract riscă să plătească o taxă de 20 lei lunar. La aceasta se adaugă sancțiunile pe care le riscă din partea autorităților de mediu atunci când vor fi prinși că aruncă gunoaie în locuri nepermise. „Ne-am înscris în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și am delegat serviciile de salubritate către Compania de Utilități Publice Salubritate Focșani. Conform contractului, este un preț de 6,5 lei de persoană lunar, adică 13 lei pentru o familie cu două persoane. Cei care nu au contract vor plăti o taxă de 20 lei lunar stabilită de Consiliul Local”, ne-a spus primarul Fănică Popa.
    Delegarea serviciilor de salubritate a fost decisă din cauza problemelor întâmpinate pe parcursul anului 2017 cu cantitatea de gunoi menajer, lipsa spațiului de depozitare. Autoritățile locale au menționat că toate condițiile de colectare, transport, program sunt stabilite de contractul în vigoare. „Îndemnul nostru este să încercați să încheiați un astfel de contract, deoarece primăria nu mai poate colecta gunoiul menajer de pe raza comunei Bolotești, acest serviciu fiind delegat în mod legal. Cu cât selecția gunoiului va fi mai mare cu atât mai mult sunt șanse să scadă prețul”, precizează autoritățile din Bolotești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?