Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Cinci hoți mergeau la furat cu BMW-ul; ei au prădat mai multe case din zona Petrești


    Cinci tineri au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani într-un dosar privind spargerea mai multor case din zona Petrești-Vânători. Doi dintre ei au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv, iar ceilalți sub control judiciar. În stare de arest preventiv au fost trimiși în judecată Florin Alexandru T., de 25 de ani, din Răcoasa, și Dan C., de 30 de ani din Tulcea. Ambii vor fi judecați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, 6 acte materiale. În cazul lui Dan C., luni, magistrații de la Judecătoria Focșani au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, dar soluția nu este definitivă.
    Sub control judiciar au fost trimiși în judecată trei tineri. Aceștia sunt Valentin C., de 18 ani, din Răcoasa, care a fost trimis în judecată pentru furt calificat, Cosmin I., de 25 de ani, din Răcoasa, care va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, și Alin R., de 35 de ani, tot din Răcoasa, care este acuzat de tăinuire și complicitate la furt calificat. 
    În ceea ce-l privește pe Florin Alexandru T. anchetatorii au stabilit că în noaptea de 19/20 septembrie 2017, dar și în perioada 2-5 noiembrie 2017, împreună cu inculpatul Dan C. și Cosmin I., care le-a asigurat transportul, a pătruns pe timp de noapte, prin efracție și escaladare, în case aflate în construcție din zona Crângului Petrești. Din locuințele respective au fost sustrase mai multe bunuri, respectiv materiale de construcție, pe care le-au dus la locuința lui Alin R. cu scopul de a le vinde ulterior. Același inculpat, Florin Alexandru T., în noaptea de 2/3 noiembrie 2017, împreună cu inculpații Dan C. și Valentin C. și cu ajutorul inculpatului Cosmin I., care i-a transportat, a pătruns pe timp de noapte, prin efracție și escaladare, în locuința unei persoane, situată tot la Petrești, și a sustras mai multe bunuri. De aici s-au furat scule electrice, o bormașină, un aspirator de grădină, două cutii cu băuturi alcoolice și seturi de furculițe. Bunurile sustrase au fost cumpărate de un alt inculpat, care știa că sunt furate. Florin Alexandru T. a săvârșit faptele în stare de recidivă postexecutorie, el având un rest de pedeapsă de 415 zile. În sarcina celui de-al doilea inculpat, Dan C., s-au reținut aceleași fapte ca și în cazul primului inculpat, ei dând spargerile împreună. Și el a comis faptele în stare de recidivă postexecutorie, având un rest de pedeapsă de 110 zile.
    În sarcina celui de-al treilea inculpat, Valentin C, s-a reținut că în noaptea de 2/3 noiembrie 2017, împreună cu alți trei inculpați, a pătruns într-una din locuințe și a sustras mai multe bunuri, fapta sa fiind încadrată la furt calificat.
   
Unul îi transporta cu BMW-ul, altul primea bunurile furate

    Cosmin I. va fi judecat pentru complicitate la furt calificat. Asta pentru că el era cel care îi transporta cu mașina, un BMW, pe ceilalți tineri pe raza comunei Vânători, el cunoscând ce urmează aceștia să facă. Mai mult decât atât, el era cel care îi și prelua pe ceilalți inculpați cu tot cu bunurile pe care le furau din casele sparte. Cel de-al cincilea inculpat, Alin R., este acuzat că a primit în vederea valorificării bunurile sustrase de ceilalți inculpați din casele sparte, deși știa că acestea provin din săvârșirea unor infracțiuni.
Mare parte din persoanele cărora le-au fost sparte casele au precizat că se constituie părți civile în dosar, chiar dacă ele și-au recuperat o parte din bunurile ce le-au fost furate. În dosar sunt șapte părți vătămate.
    Luni, la Judecătoria Focșani, celor cinci li s-au verificat măsurile preventive. „(…) menține măsura arestării preventive a inculpatului T(…) Florin Alexandru, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul C(…) Dan, cu măsura arestului la domiciliu până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) menține măsura controlului judiciar a inculpatului C(…)Valentin, dispusă prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani nr. 5545/P/2017 din data de 13.12.2017, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile.(…) menține măsura controlului judiciar a inculpatului I(…) Cosmin, dispusă prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani nr. 5545/P/2017 din data de 13.12.2017, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) menține măsura controlului judiciar a inculpatului R(…) Alin, dispusă prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani nr. 5545/P/2017 din data de 13.12.2017, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința publică, azi, 05.02.2018, ora 16:00”, se arată în hotărârea instanței.

Percheziții și bunuri recuperate

    Cei cinci tineri au fost luați pe sus de polițiștii Biroului de Investigații Criminale la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, atunci când au fost efectuate tot atâtea percheziții la locuințele lor. În imobilele percheziționate, oamenii legii au găsit o parte din bunurile sustrase. Hoții furau din casele pe care le spărgeau scule și unelte electrice, bunuri de uz casnic, dar și aparaturtă electronică. „La data de 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani și din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Golești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, au efectuat 5 percheziții, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unor dosare penale care vizează patru bărbați, de 24, 25, 29 respectiv 35 ani și un minor, de 17 ani, din comuna Răcoasa și din județul Tulcea, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat și tăinuire. Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-noiembrie a.c., persoanele bănuite ar fi pătruns, pe timpul nopții, prin efracție în locuințe, de pe raza municipiului Focșani și a localității Petrești, de unde ar fi sustras scule și unelte electrice, obiecte de uz casnic, precum și aparatură electronică. Prin activitatea infractională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de 17000 lei, iar în urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au recuperat circa 60%”, au transmis la momentul respectiv reprezentanții IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?