Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ziua Internaţională a Cititului Împreună, sărbătorită la Biblioteca Adjud


Biblioteca municipală Adjud a sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună, în parteneriat cu școlile din Adjud și în colaborare cu profesorii, învățători și voluntarii bibliotecii. Astfel, elevii clasei a V-a de la Colegiul Național „Emil Botta”, coordonați de profesorii Cătălin Bughidău și Florina Croitoru, au citit poezii de Mihai Eminescu și povestiri din volumul „File din cartea naturii” de Ion Agârbiceanu. De asemenea, elevii clasei a IV-a, îndrumați de profesorii Vasilache Irina de la Școala „Mihail Armencea” au citit schița „Dl. Goe” de I.L. Caragiale, în timp ce prichindeii din clasa a II-a, coordonați de profesorul Viorica Hingu de la Școala „Mihail Armencea” au citit schița „Vizită” de I. L. Caragiale.
Nici învățăceii de clasa I nu s-au lăsat mai prejos și, sub îndrumarea profesorului Luminița Horghidan de la Școala ,,Mihail Armencea”, au citit ,,Domnița și bobul de mazăre” din volumul ,,Basme” de H. Ch. Andersen. Totodată, elevii clasei a IV-a de la Åžcoala „Mihail Armencea”, coordonați de profesorul Mariana Åžtefan au citit ,,Fetița cu chibrituri” de H. Ch. Andersen, iar colegii lor din clasa a IV-a de la Școala ,,Mareșal Averescu”, sub îndrumarea învățătoarei Paula Voicu, au citit schițele ,,Bubico” și ,,Dl. Goe” de I. L. Caragiale.
De Ziua Internațională a Cititului Împreună, elevii clasei a II-a, sub îndrumarea învățătoarei Florentina Costache, de la Școala ,,Principile Radu”, au citit, la Biblioteca municipală Adjud, poveștile ,,Sarea în bucate”, ,,Cele douăsprezece fete”, și ,,Fata săracului cea isteață” de Petre Ispirescu. De asemenea, elevii clasei a V-a de la Școala ,,Maresal Al. Averescu”, îndrumați de profesorul Luminita Lungu , au citit povestea istorică , ,,Mihai Viteazul, voievod al tuturor românilor”, iar elevii clasei a X-a, coordonați de profesorul Avram Adrian de la Colegiul Național ,,Emil Botta”, au citit povestea ,,Moș Ion Roată ” de Ion Creangă.
Nu în ultimul rând, elevii clasei I, îndrumați de profesorul Adriana Bocman, de la Școala ,,Maresal Al. Averescu”, au citit poveștile ,,Cenușăreasa” și ,,Albă ca Zăpada” de Frații Grimm.
Copiilor li s-au alăturat voluntarii Bibliotecii municipale Adjud, scritorul Ion Croitoru și profesorul Petre Valea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?