Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Olt: Cercetări pentru vătămare corporală din culpă în cazul poliţistului împușcat în cap de prietenă


Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă în cazul polițistului împușcat în cap de prietena lui, în cursul nopții trecute, potrivit procurorului șef al instituției, Anca Anuța. Aceasta a precizat că polițistul a fost împușcat de prietena sa, fără intenție, cu pistolul fără piedică, deținut legal de bărbat, conform informațiilor deținute până acum de anchetatori. Polițistul s-ar fi aflat cu spatele la femeie atunci când aceasta a descărcat arma accidental, iar glonțul a penetrat mâna tinerei și apoi calota craniană a bărbatului. Incidentul s-a produs la domiciliul polițistului, unde anchetatorii au găsit și o sticlă cu băuturi alcoolice.
Bărbatul este internat în stare gravă la Spitalul de Urgență Craiova, iar prietena lui este internată la Slatina. Ei nu au putut fi audiați, bărbatul fiind în comă, iar femeia părea a fi în stare de șoc, agitată, conform anchetatorilor. „N-am reușit pe el nici atât să-l audiem, era în convulsii, și, de asemenea, nici pe prietena lui, potențiala autoare, la nivelul acesta discutăm acum, n-am reușit să o audiem, era și ea în stare de șoc, cu un comportament destul de agitat, destul de greu de explicat, în sensul că profera injurii tuturor celor din jur. Ne-a fost imposibil să o audiem, credem că a fost vorba de o stare de șoc. N-am audiat-o nici până în prezent și așteptăm să i se administreze calmante, să vedem cum evoluează lucrurile în continuare ca să o putem audia. Cert este că, până în acest moment, cercetările sunt pe vătămare corporală din culpă”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Anchetatorii au audiat, în schimb, doi martori, prieteni ai polițistului, la care acesta și prietena lui au fost în vizită seara trecută și unde polițistul și femeia au luat masa și au consumat băuturi alcoolice. „Am prelevat probe de sânge pentru a stabili starea din acel moment, (…) cert este că s-au consumat băuturi alcoolice, la cercetarea la fața locului s-a găsit și o sticlă de băutură. Nu erau decât ei doi în locuință. S-au audiat doi martori, esențiali. În prealabil au mers în vizită la niște prieteni unde au servit masa, s-au consumat și băuturi alcoolice, au plecat. În momentul în care s-a întâmplat fapta erau doar ei în domiciliu, al lui. După ceea ce s-a întâmplat, (femeia – n.r.) a sunat acei prieteni la care mersese în vizită și aceștia sunt martori cheie, aș spune, care ne-au putut da detalii. Ne-au spus că relația dintre ei nu a fost una tensionată nici pe parcursul vizitei, nici ulterior, când au plecat. Din informațiile pe care le deținem până în prezent, putem afirma că fapta nu s-a produs cu intenție. Nu era o relație veche (între polițist și prietena lui – n.r.), era o relație destul de fragedă”, a menționat Anca Anuța.
În cauză, procurorii vor efectua expertiza balistică a pistolului și vor verifica și apelurile telefonice efectuate în seara incidentului. „Un singur glonț (a fost tras – n.r.). Era arma personală a polițistului, deținută legal. Este un pistol. Nu este prevăzut cu piedică. A fost o singură împușcătură, accidentală aș spune din informațiile pe care le avem, primul impact a fost în mâna autoarei, a penetrat mâna și, mai departe, a penetrat craniul victimei, calota craniană. Glonțul a ieșit, a străpuns craniul cumva diagonal. Împușcătura a fost din spate spre lateral, deci era cumva cu spatele (polițistul – n.r.). Noi vom verifica și telefoanele, să vedem când s-au făcut apeluri, către cine. Arma a fost ridicată, urmează să facem expertiza balistică”, a mai declarat Anca Anuța.
Un polițist de 33 de ani, de la SCCO, este în comă la un spital din Craiova, după ce a fost împușcat în cap de către prietena sa, care s-a rănit la mână cu același pistol. „În cursul acestei nopți (marți spre miercuri – n.r.), în jurul orei 00,54, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați, prin apel unic de urgență SNUAU 112, de către un bărbat de 38 ani, din municipiul Slatina, județul Olt, cu privire la faptul că acesta a fost sunat de către o tânără de 28 ani, tot din municipiu, care i-a comunicat faptul că, în timp ce manevra un pistol, care aparținea legal prietenului ei, ofițer în cadrul SCCO Olt, pistolul s-a descărcat, rănind-o pe aceasta la mână, iar pe prietenul ei, în zona capului”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?