Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

ULTIMA ORĂ! O femeie și trei bărbați acuzați de trafic de droguri, arestați preventiv; anchetatorii au găsit 5 kilograme de droguri de risc


 Magistrații Tribunalului Vrancea au dispus, în această seară, emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele a patru persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri, introducerea în țară de droguri de risc, precum și fals material în înscrisuri oficiale. Decizia nu este definitivă. 
 Potrivit unui comunicat al DIICOT, în urma perchezițiilor efectuate în acest dosar au fost descoperite peste 5 kilograme de canabis. „La data de  01.01.2018, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri, introducerea în țară de droguri de risc, precum și fals material în înscrisuri oficiale. În fapt s-a reținut că la data de 01.01.2018, membrii grupării infracționale au fost surprinși în flagrant, în municipiul Baia Mare, în timp ce ridicau de la o firmă de transport internațional de mărfuri, două colete ce conțineau 5,3 kg. de cannabis. În urma efecturării cercetărilor în cauză a rezultat că, în cursul anului 2017, membrii grupării au introdus în țară, din Spania, droguri de risc, atât pentru revânzarea către alte persoane din Marea Britanie, cât și pentru consumul propriu. Totodată, în cauză s-a reținut că unul dintre membrii grupului infracțional organizat a emis în fals acte de identitate pentru membrii grupării, documente ce erau folosite pentru expedierea drogurilor, prin intermediul unor firme de curierat, din Spania în România. La data de 01.01.2018,  procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Focșani și Satu Mare, ocazie cu care au fost identificate și ridicate aparatură și dispozitive pentru confecționarea de cărți de identitate și documente de studii false, laptopuri, imprimante și 11 telefoane mobile. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, sumele de 15.500 de lei și 700 de euro, fiind dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism. În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează a fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o durată de 30 de zile. La acțiune au participat și ofițeri de poliție din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate Satu Mare și Maramureș și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, este comunicatul DIICOT. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?