Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Parfonica, obligată să-i plătească daune morale unui fost primar după ce l-a agresat în vie


    Două femei, trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, victimă fiind fostul primar al comunei Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu, au aflat soluția în dosar. Una dintre ele a fost achitată, iar cealaltă a fost condamnată la plata unei amenzi penale în cuantum de 4.000 lei. Aceasta din urmă trebuie să-i achite fostului primar și 2.000 lei daune morale.
    „(…) dispune achitarea inculpatei P(…) Rodica, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art.193 alin.2 C.pen. (cu vatamare 50-55 zile de ingrijiri medicale) întrucât nu există suficiente probe că inculpata a săvârșit infracțiunea. (…) condamnă pe inculpata P(…) Mioara Parfonica, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 lei (200 zile-amendă X 20 lei), pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art.193 alin.2 C.pen. (cu vatamare 1-2 zile de îngrijiri medicale). (…) respinge acțiunea civilă formulată de Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani, Spitalul Județean de Urgență „Sf.Pantelimon” Focșani și acțiunea civilă formulată de partea civilă Zamfirescu Valerică, în contradictoriu cu inculpata Paraschiv Rodica, ca neîntemeiată. (…) admite, în parte, acțiunea civilă formulată de Spitalul Județean de Urgență „Sf.Pantelimon” Focșani și obligă inculpata P(…) Mioara Parfonica la plata sumei de 90 de lei cu titlu de daune materiale și a dobânzii legale de la data 11.01.2017 și până la data plății efective. (…) admite, în parte, acțiunea civilă formulată de partea civilă Zamfirescu Valerică, în contradictoriu cu inculpata P(…) Mioara Parfonica și o obligă la plata sumei de 2000 lei cu titlu de daune morale. (…). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Focșani. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 29.01.2018″, se arată în decizia magistraților de la Judecătoria Focșani.
    Femeile au fost trimise în judecată în luna septembrie a anului 2016, iar fapta a fost comisă în vara anului 2015. Potrivit informațiilor primite atunci, femeile s-ar fi aflat pe terenul lui Valerică Zamfirescu. Una dintre ele l-ar fi lovit pe acesta cu o sticlă peste mână, iar cealaltă cu o furcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?