Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Teodorovici: Contribuabilii nu mai trebuie să depună formularul 600


Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni că formularul 600 urmează să fie eliminat, iar contribuabilii nu mai trebuie să îl depună. Persoanele fizice care au obținut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017 trebuiau să depună, până la 31 ianuarie, declarația 600, document care vizează obligațiile referitoare la contribuțiile sociale, respectiv contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate. „Pe 31 va fi ședință de Guvern, cu ordonanță de urgență pentru amânarea termenului. Termenul se amână până la final de martie, timp în care putem să găsim soluția. Se amână, timp în care poți să iei decizia să o abrogi, dar trebuie să vezi exact, dacă o scoți, ce lași acolo. Se amână în vederea eliminării acestui formular”, a precizat el, într-o declarație acordată presei, la Palatul Parlamentului.
Teodorovici a menționat că, în acest timp, contribuabilii nu vor mai trebui să depună formularul 600. „Atât timp cât eu spun, ca Guvern, că este vorba de eliminarea acestui formular, nu am de ce să îi spun contribuabilului că trebuie să depună acest formular”, a spus el.
Pe 23 ianuarie, președintele PSD, Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul urmează să adopte, în prima sa ședință, care va avea loc pe 31 ianuarie, o ordonanță privind amânarea termenului de depunere a declarației 600. El preciza că decizia a fost luată în urma unei discuții pe care a avut-o cu premierul desemnat Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor de la acea vreme, Ionuț Mișa, dar și cu partenerii din coaliție. „Am discutat despre declarația 600. Am solicitat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte o ordonanță pentru amânarea termenului de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea declarației 600, cu condiția să găsească soluția pentru ca persoanele fizice care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați în sistemul de asigurări și să găsească o soluție civilizată pentru a elimina disconfortul celor care au fost sau care ar trebui să depună această declarație”, afirma Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?