Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Consiliul Județean continuă demersurile pentru construirea noului spital din Focșani


    Consiliul Județean Vrancea se reunește, luni, în ședință extraordinară pentru a vota transmiterea solicitării de trecere a suprafeței de 62000 mp teren situat în extravilanul Municipiului Focșani, din domeniul public al municipiului Focsani în domeniul public al județului Vrancea, în vederea construirii noului Spital Județean.
Decizia vine după ce, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că la Focșani va fi construit un nou spital județean. Investiția urmează să fie realizată cu finanțare de la Banca Mondială și va fi dotat cu toată aparatura și utilitățile necesare unui spital modern, de ultimă generație.
    Într-un comunicat trimis de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea se preciza că președintele Marian Oprișan „a făcut demersuri susținute în ultimii ani pentru identificarea unei soluții viabile și a unei surse de finanțare pentru construirea unui nou spital județean, în care pacienții să beneficieze de condiții moderne de tratament”. „Construirea unui spital modern pentru locuitorii județului Vrancea face parte dintr-o viziune pe termen lung a președintelui Marian Oprișan privind asigurarea unor servicii medicale de calitate și vine în completarea unui proiect investițional, susținut de domnia sa, care vizează dotarea actualului Spital Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani cu aparatură medicală modernă de specialitate”, se mai arată în comunicat. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, ne-a declarat: „Este o certitudine faptul că vom construi un nou spital județean și, în acest sens, am luat toate măsurile care se impun pentru a construi și dota la standarde moderne noul spital. Cetățenii județului Vrancea merită un spital nou mai ales că actualul spital este unul foarte vechi”.
    Deși este recunoscută de toată lumea necesitatea construirii unui spital județean nou și modern, liberalii din Consiliul Local Focșani au blocat, la începutul acestei săptămâni, proiectul construirii unui nou spital în Focșani. După modelul de la București, liberalii focșăneni nu au fost de acord cu inventarierea unui teren în domeniul public și transmiterea acestuia către Consiliul Județean pentru realizarea acestei investiții – o unitate sanitară modernă, cu dotări de ultimă generație. „Este o opoziție distructivă”, a declarat primarul Cristi Misăilă, care a acuzat că liberalii votează după interese personale și se opun oricăror investiții inițiate de administrația PSD. „Echipa PSD, în frunte cu președintele Marian Oprișan, primăria municipiului Focșani, vă garantează că vom duce până la capăt acest proiect. Chiar dacă PNL se va opune, de la Ludovic Orban până la ultimul membru din județ, vă garantăm că acest spital îl vom realiza”, a spus primarul Cristi Misăilă.
    Tot în ședința de luni vor fi repartizate pe localități  sumele defalcate din TVA și sumele din cotele din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018 și a estimărilor pentru anii 2019-2021 alocate județului Vrancea prin Legea nr.2/2018 privind bugetul de stat pe anul 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?