Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cate Blanchett, Elton John și Shah Rukh Khan au fost premiaţi la Davos


Actrița australiană Cate Blanchett, cântărețul britanic Elton John și starul bollywoodian Shah Rukh Khan au fost recompensați la Forumul Economic Mondial de la Davos, luni seară, pentru implicarea lor într-o serie de inițiative ce vizează creșterea gradului de conștientizare în rândul populației în legătură cu chestiuni care se referă la drepturile omului, informează Reuters.
Cate Blanchett a primit Crystal Award pentru implicarea sa în programe de ajutorare a persoanelor care au fost nevoite să își părăsească locuințele. Elton John a fost premiat pentru activitatea desfășurată de fundația sa anti-SIDA. Actorul Shah Rukh Khan a fost recompensat pentru promovarea drepturilor copiilor și femeilor din India. Aceste trofee – Crystal Award – sunt atribuit de Forumul Economic Mondial unor artiști care determină o schimbare pozitivă în rândul societății.
Trofeele sunt înmânate în cadrul unei ceremonii organizate în Davos, o mică localitate din Alpii elvețieni, unde liderii politici și economici ai lumii s-au reunit, începând de luni, la ediția din 2018 a acestui forum mondial. Cate Blanchett, care a câștigat două premii Oscar, a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) în mai 2016. În această calitate, actrița australiană a efectuat vizite în Liban și Siria și s-a întâlnit cu numeroși refugiați din această regiune a lumii, ce a fost devastată de conflictele armate din Siria.
Ea a avertizat în privința consecințelor ce ar putea să se agraveze dacă liderii lumii nu vor depune eforturi pentru a le ajuta pe persoanele nevoite să își părăsească locuințele. „Generații pierdude de copii needucați, lipsiți de drepturi și strămutați nu reprezintă doar o pierdere uriașă de potențial, ci și o amenințare pentru securitatea și prosperitatea globală”, a declarat cunoscuta actriță. Peste 1 milion de persoane și-au părăsit locuințele din Africa și Orientul Mijlociu și au ajuns în Europa în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?