Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Profesoara de franceză de la Golești a primit decizia de desfacere a contractului de muncă


O profesoară de limba franceză de la Școala Golești a primit decizie de desfacere a contractului de muncă, decizia fiindu-i înaintată de conducerea unității de învățământ. Decizia desfacerii contractului de muncă a fost luată de Consiliul de Administrație al școlii în baza unui raport emis de comisia de disciplină a instituției. Deși Consiliul de Administrație al școlii s-a pronunțat încă de anul trecut, profesoara de franceză a primit decizia abia acum deoarece a fost în concediu medical. „Noi i-am dat decizia de desfacere a contractului de muncă. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al școlii în urma raportului întocmit de comisia de disciplină. Doamna are posibilitatea să conteste decizia CA la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea profesorul Paul Nicolae Neagu, directorul școlii din Golești.
Potrivit procedurilor, profesoara are la dispoziție 15 zile pentru a contesta decizia la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Vrancea. Până ieri, profesoara nu depusese nici o contestație la IȘJ, după cum ne-a spus inspectorul școlar general, profesorul Dorin Cristea. „Până acum doamna nu a venit să conteste decizia de suspendare a contractului de muncă, dar are la dispoziție 15 zile. Dacă va formula o contestație, comisia de disciplină a Inspectoratului va analiza situația și va decide în consecință”, ne-a spus inspectorul școlar general.
Potrivit acestuia, comisia de disciplină a IȘJ poate menține decizia Consiliului de Administrație al școlii din Golești, o poate diminua, dar nu poate emite sancțiuni mai mari decât cele luate inițial. De asemenea, profesoara de franceză, dacă va fi nemulțumită și de decia IȘJ, asta în cazul în care va contesta decizia luată la nivelul Școlii Golești, are posibilitatea să se adreseze instanțelor de judecată. Acestea din urmă vor lua decizia finală în acest caz.

Probleme vechi și noi

Reamintim faptul că profesoara de franceză a fost sancționată disciplinar după ce a fost acuzată de o colegă, profesoară de limba și literatura română, că ar fi împins-o în tocul unei uși și s-a lovit la mână. Incidentul a avut loc chiar la începutul anului școlar 2017-2018, în luna septembrie. În acest sens există și o plângere penală privind comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe, aflată în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani. Ca urmare a acestei plângeri, dar și a altor probleme privind comportamentul profesoarei, Comisia de disciplină de la nivelul Școlii Golești a propus desfacerea disciplinară a contractului de muncă.
Incidentul din septembrie 2017 nu este singurul conflict în care a fost implicată profesoara de franceză, cum nici desfacerea contractului de muncă din motive disciplinare nu este o noutate pentru aceasta. Menționăm că, în 2007, Școala Golești a sancționat-o pe profesoara în cauză cu desfacerea contractului de muncă tot din motive disciplinare. Decizia de sancționare a fost atacată atunci la Tribunalul Vrancea care, în luna ianuarie 2008, a admis cererea și a dispus ca profesoara să revină la catedră. „Admite contestația. Anulează decizia nr.3/2007 emisă de Åžcoala cu cl. I-VIII Golești și dispune restituirea sumelor de bani reținute în baza acestei decizii. Definitivă și executorie”, se preciza în sentința Tribunalului Vrancea din 2008. Cu decizia instanței în mâini, profesoara de franceză a revenit la catedră, la școala care i-a desfăcut contractul de muncă.
Profesoara mai predă și la școala din Popești și acolo fiind reclamată de colegi, mai exact în 2013. Numele profesoarei de franceză a fost vehiculat, la finalul anului trecut, pentru a ocupa temporar postul unei profesoare de limba franceză de la Liceul Pedagogic Spiru Haret, care a intrat în concediu de creștere a copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?