Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Vâlcea: Turiștii de pe vârful Roman, aduși în siguranţă la baza muntelui de jandarmi și salvamontiști


Toți cei 28 de turiști, între care și opt copii, rămași blocați la o cabană de pe vârful Roman, din cauza drumului înzăpezit, au fost aduși în siguranță la baza muntelui, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, potrivit Jandarmeriei Române.
Miercuri dimineața, în ajutorul turiștilor au intervenit echipe de jandarmi și de salvamontiști, precum și un echipaj de polițiști și reprezentanți ai Obștii Horezu cu utilaje de deszăpezire, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vâlcea, Narcisa Bucur.
Turiștii se aflau la o cabană unde au petrecut sărbătorile de iarnă iar miercuri dimineața au constatat că nu pot pleca de acolo cu autoturismele din cauză că drumul privat până la baza muntelui era acoperit cu troiene de zăpadă. „La ora 17,55, jandarmii montani vâlceni și salvamontiștii și-au încheiat misiunea de salvare de pe vârful Roman, toate cele 28 de persoane (dintre care 8 copii) au fost aduse în siguranță la baza muntelui. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, precizează Jandarmeria într-o postare pe facebook.
Turiștii au plecat apoi cu autoturismele spre localitățile de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?