Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Un băiețel de 4 ani are nevoie de operație pe creier, care costă 8000 de euro


Cel mai mare dar pe care și-l dorește un băiețel de 4 ani, din Ciușlea, este ca Moș Crăciun să-i aducă banii necesari operației pe creier, la care este programat la sfârșitul lunii ianuarie 2018. Este vorba de 8000 de euro. Bani care, desigur, nu i-ar reda sănătatea complet, dar cel puțin l-ar scăpa de chinul celor 15 crize de epilepsie, și chiar mai multe, pe care sărăcuțul le face zilnic. Mai mult, l-ar scuti să mai ia, în fiecare zi lăsată de la Dumnezeu, pumnul de pastile pe care este nevoit să le înghită… Părinții lui, tatăl angajat în cadrul armatei și mama asistent personal al băiețelului, au făcut eforturi supraomenești ca fiul lor să se dezvolte normal fizic, iar acum, când au aflat că micuțul își poate recăpăta normalitatea în urma unei intervenții chirurgicale, ar da orice ca să poată strânge banii necesari. Băiețelul, Cosmin Irimia, a fost programat pentru operație la Spitalul Monza din capitală. „A fost recomandată hemisferotomia, am ajuns la neurochirurgul Sergiu Stoica de la Brain Institut (Spitalul Monza) care l-a consultat și a spus că băiețelul nostru are 100% șanse să scape de crize în urma intervenției și să se dezvolte normal”, a spus Daniela Irimia, mama lui Cosmin. Cine dorește să ajute la însănătoșirea acestui copilaș, o poate face donând orice sumă de bani în conturile deschise pe numele Irimia Daniela, la Banca Românească, Sucursala Focșani, astfel: RO11BRMA0999100052792731 (RON); RO11BRMA0999100081194428 (EUOR); BROM Focșani.

    Daniela și Nicușor Irimia, ambii în vârstă de 39 de ani, sunt doi părinți cu sufletul sfâșiat în două: jumătate poartă în el bucuria, iar în cealaltă jumătate și-a făcut cuib cea mai cruntă deznădejde. Povestea lor vine să demonstreze pentru încă o dată, că viața chiar bate filmul. E o poveste a luptei îndârjite, a dragostei, a speranței și a încrederii că filmul vieții lor, în care personajele principale sunt cei doi copii, nu poate avea un altfel de final decât fericit… Iar lupta lor durează de patru ani și patru luni, de când li s-a întâmplat dorința cea mai mare a existenței lor: aceea de a deveni părinți. Părinți de gemeni, o fetiță – Gabriela Martina și un băiețel – Cosmin. 
După zece ani de străduințe, după zece ani de umblat prin medici, de tratamente deseori chinuitoare și după o sarcină grea, s-a întâmplat minunea de a avea copii. Doar că… „Fericirea a durat foarte puțin… La naștere, nimeni nu ne-a zis că băiețelul are probleme. Iar dacă nu era și fetița, nici noi nu ne-am fi dat seama. Privindu-i pe amândoi cum se dezvoltă, am observat la un moment dat că Cosmin nu deschide pumnul de la mâna stângă. Am mers în Focșani la doctor specialist care ne-a spus că are o semipareză ușoară, să nu ne îngrijorăm că-și revine. Dar când avea 10 luni, am ajuns cu el la Spitalul Obregia, din București. Tresărea cu ochișorii și ne-am dat seama că se întâmplă ceva anormal”, a povestit Daniela.
    La Obregia i s-au făcut copilașului toate analizele și investigațiile. Tot acolo i s-a pus și diagnosticul: paralizie cerebrală intrauterină. „Când eram însărcinată în 32 de săptămâni am avut o hemoragie. La 37 de săptămâni am născut. Mi s-a explicat că în acea perioadă lui Cosmin nu i s-a oxigenat creierul și acest lucru l-a afectat”, a explicat mama copilașului.

Formă de epilepsie rezistentă la tratament

    Cosmin a început să facă crize epileptice. Iar părinții lor să caute, cu inimile frânte, dar îndârjiți și cu speranță în suflete, un leac pentru puiul lor. Băiețelul a început un tratament injectabil dar… în loc să se oprească aceste crize, la el s-au dublat. Astfel, trupușorul lui era chinuit și de câte 30 de crize pe zi, 30 de crize în care tot corpul i se contractă și are dureri foarte mari. „Singura perioadă mai liniștită a fost când a avut între un an și șapte luni și doi ani și cinci luni. Apoi au fost crize puternice, cădea pe spate încordat, horcăia… Am mai renunțat la medicamente însă au început spasmele. Scapă capul, se lovește la bărbiță… Am citit despre toate medicamentele posibile care i-ar fi putut face copilului nostru bine, am căutat peste tot o posibilitate de a se face sănătos. Am luptat continuu…”, a spus Daniela.
    Dar oare poate înțelege ce înseamnă această luptă, cei care n-au trecut prin asta? Mama lui Cosmin îmi povestește, de abia stăpânindu-și lacrimile, că au fost perioade, în acești patru ani de când a născut gemenii, când a fost cu băiatul la București, prin spitale, și de două-trei ori pe săptămână. Lunar merg la Spitalul Obregia, unde Cosmin este sub observație la medicul Catrinel Iliescu. Și mereu vin cu micuțul la terapii și tratamente de recuperare la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități din Focșani, al DGASPC Vrancea. „A fost o mare șansă că am aflat despre acest centru și am putut veni aici. Nu doar pentru Cosmin, care face recuperare cu profesioniștii care lucrează aici, ci și pentru mine, pentru noi, ca părinți, înseamnă foarte mult. Am simțit că suntem înțeleși, că putem vorbi aici despre toate problemele noastre. Și mai ales, faptul că s-a lucrat cu Cosmin atât de mult, a făcut ca el să se dezvolte normal fizic, așa cum îl vedeți”, a spus mama băiețelului.
   
„Neurochirurgul a spus că e un copil norocos”

    Numărul crizelor pe care le face Cosmin s-au redus, zice Daniela, la câte 10-15 pe zi. Cu toate astea, „e cumplit să-l vezi cum cade… cum intră în criză… cum se chinuie… Acum, de când ia Prednison, s-a umflat și are stări foarte mari de agitație… Nu stă nicio clipă în loc. Trebuie să fiu lângă el în permanență… Oricând ar putea intra într-o criză și s-ar putea lovi”, explică Daniela. Mai spune că acum, băiețelul ia 15 pastile zilnic, plus siropuri, însă crizele lui de epilepsie sunt o formă farmaco-rezistentă… „Din cauza atâtor medicamente câte a luat în toți anii ăștia, Cosmin refuză să mănânce dulce. Știe doar gustul amar, de la pastile”, șoptește mama lui…
    Acum câteva săptămâni, comisia întrunită a medicilor neurologi pediatri de la Obregia a recomandat pentru Cosmin, hemisferotomia. „Ne-au trimis la neurochirurgul Sergiu Stoica de la Brain Institute, adică la Spitalul Monza. Am fost, l-a consultat și a spus că băiatul nostru are șanse 100% să nu mai facă crize, printr-o intervenție chirurgicală pe care dânsul o poate face. Mi-a explicat că i se îndepărtează partea dreaptă a creierului și rămâne partea stângă, astfel încât să se poată recupera. Doctorul a zis că e un copil norocos, pentru că la diagnosticul lui Cosmin, se aștepta să vadă un copil-legumă…”, a spus, cu speranță, mama lui Cosmin.

8000 de euro îi pot aduce lui Cosmin un viitor apropiat de normalitate

     Cosmin a fost programat pentru intervenția chirurgicală la sfârșitul lunii ianuarie 2018. Pentru asta însă, părinții lui trebuie să plătească 8000 de euro, bani pe care nu îi au. Pe parcursul a patru ani, de când luptă pentru menținerea în limitele unei normalități măcar fizice a copilașului lor, au cheltuit tot ce au avut, tot ce au primit prin generozitatea celor apropiați și a celor care au aflat despre necazul lor și au dorit să îi ajute. Acum nu mai au nimic. 
Nicușor, militar angajat la UM 1270 din Focșani, spune că va încerca să facă un împrumut la bancă dar pentru că nu are salariul suficient, nu va putea primi o sumă mare. „Aș vrea atât de mult ca băiețelul meu să vorbească nu cu vocea mea, ci cu a lui… Dacă domnul doctor Sergiu Stoica a spus că se va putea recupera, înseamnă că așa va fi… După operație o să-i scoată de tot tratamentul, Cosmin nu va mai trebui să ia pastile cu pumnul… Dar pentru asta trebuie 8000 de euro”, a explicat mama copilașului. O mamă care trebuie să-și stăpânească lacrimile, să-și înghită deznădejdea ca să nu le vadă fetița ei frumoasă, veselă și zburdalnică. Și să găsească mereu puterea de a face față agitației și crizelor lui Cosmin, care se liniștește numai și numai la auzul unei melodii: Valsul fluturilor.
Așa că dacă părinții au nevoie de o clipă de răgaz, de un moment de liniște, îi pun acestuia melodia să cânte, pe telefon, iar Cosmin se oprește instantaneu din agitație și ascultă nemișcat, cu toată atenția…

Cosmin are nevoie de ajutorul nostru!

    Cine dorește să ajute la însănătoșirea lui Cosmin, o poate face donând orice sumă de bani în conturile deschise pe numele Irimia Daniela, la Banca Românească, Sucursala Focșani, astfel: RO11BRMA0999100052792731 (RON); RO11BRMA0999100081194428 (EUOR); BROM Focșani. Până la sfârșitul lunii ianuarie, el trebuie să aibă suma de 8000 de euro, contravaloarea operației care îi va reda speranța unei vieți aproape de normal. E doar un băiețel de patru anișori, care nu știe peste ce încercare cruntă i-a fost hărăzit să treacă… Dacă va ieși învingător, sau nu, depinde și de noi! De omenia, de generozitatea noastră! Așa că haideți să-l ajutăm! Orice sumă, indiferent cât ar fi ea, contează! E doar un băiețel de patru anișori care are mare, mare nevoie de noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?