Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Drama familiei asistentei ucise în accidentul de pe Bulevardul Independenţei: “Copiii mă întreabă de mami şi îmi spun că le este dor de mami”


    Ieșirea din arest a bărbatului care, în luna septembrie a.c., a provocat un accident mortal în care și-a pierdut viața o asistentă medicală în vârstă de 38 de ani, nemulțumește familia îndoliată. Åžoferul din Focșani, care a provocat accidentul de pe Bulevardul Independenței, băut fiind și aflat la volanul unei mașini deși nu avea voie să conducă, se află acum sub control judiciar. Măsura a fost dispusă de magistrații de la Judecatoria Focșani în data de 11 decembrie a.c. „(…) constată că au încetat temeiurile și nu există temeiuri noi pentru menținerea măsurii arestării preventive a inculpatului I (…) F (…), în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea. (…) înlocuiește măsura arestării preventive a inculpatului (…), cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz sau sustragere de la recoltarea mostrelor biologice, conducerea a unui vehicul fără permis de conducere și ucidere din culpă (…) cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile (…)”, se arată în hotărârea instanței.
    Instanța i-a impus bărbatului, printre altele, să nu depășească raza teritorială a municipiului Focșani decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar. Urmare a acestei soluții, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani au făcut contestație, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea. Contestația făcută de procurori a fost respinsă. „Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Focșani, pronunțată la data de 11.12.2017 în dosarul nr. 17886/231/2017/a1.1, privind pe inculpatul I (…) F (…), aflat în prezent în Arestul IPJ Vrancea, pe care o menține. (…). Definitivă”, au hotărât magistrații de la Tribunalul Vrancea. Urmare a deciziei definitive de la Tribunal, șoferul care a provocat accidentul a ieșit din arest.
   
Copiii victimei merg la psiholog și le este dor de mama lor

    Faptul că șoferul care a condus băut și cu permisul suspendat și a provocat accidentul în care și-a pierdut viața asistenta medicală nu se mai află în arest, nemulțumește familia victimei, în special pe soțul acesteia, Adrian Drăgun. Bărbatul ne-a spus că de la accident și până în prezent, familia sa trăiește o adevarată dramă, copiii săi întrebând continuu de mama lor. El a adăugat că își duce copiii, rămași fără mamă mult prea devreme, la psiholog deoarece a considerat că aceștia și-au schimbat comportamentul.„Sunt nemulțumit de ceea ce s-a întâmplat și nu înțeleg cum este posibil ca după ce a persistat în aceeași faptă să i se dea cea mai blândă pedeapsă, adică controlul judiciar. Este cea mai permisivă măsură. Mă întreb ce îl va împiedica pe acest om să nu se urce din nou la volan, mai ales că a mai condus tot cu alcool înainte de acest accident. Consider că dumnealui este un pericol social. Fiecare beneficiază de prezumția de nevinovăție, dar nu mi se pare normal să fie așa. Eu înțeleg că nu poate sta arestat până se termină dosarul, dar nici așa. Se poate întâmpla oricui, nu ești atent, dar despre asta vorbim atunci când omul este în regulă. Avocatul a invocat neconstituționalitatea unei legi și avem termen miercuri. Sperăm să se întâmple ceva.
    Copiii mei au rămas fără mamă. Ar trebui să prevenim și să nu se mai întâmple așa ceva, pentru că mâine poate da cu mașina peste altcineva. Îmi pun tot felul de întrebări și nu pot să înțeleg multe lucruri. Este peste limita puterilor mele de a înțelege. Sunt de părere că punerea lui în libertate are un efect negativ, pentru că poate și alții care fac așa se gândesc că nu riscă mai mult de atât. Dumnealui a greșit acum pentru a doua oară, nu a fost prima dată când a condus băut. Dacă el nu urca băut la volan și fără permis, soția mea era acum în viață.
    Eu mai sper că va fi reîncarcerat și că se va reveni asupra deciziei, deși este una definitivă. Eu nu am vorbit niciodată cu dumnealui și nici nu aș vrea să-l văd. Nu pot privi în ochi persoana care mi-a lăsat copiii fără mamă. Noi, eu, copiii, nu suntem bine. Nici nu mă pot gândi la mine pentru că nu am timp. Am doi copii care merg la școală, la grădiniță. Mă împart între școală, grădiniță, serviciu, teme și tot ce mai au nevoie copiii. Simt din ce în ce mai mult că mă pierd, că mă aflu pe o pantă abruptă. Copiii merg la psiholog pentru că mi s-a părut că au nevoie. Mă întreabă de mami, îmi spun că le e dor de mami…..E cumplit. La 38 de ani să dispară pur și simplu așa…..Am speranța că se va schimba ceva”
, ne-a mărturisit soțul asistentei decedate, Adrian Drăgun.

Åžoferul, trimis în judecată

    De curând, șoferul care a provocat accidentul a fost trimis în judecată. În sarcina sa s-au reținut trei infractiuni, după incidentul din septembrie, respectiv conducere fără permis, refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și ucidere din culpă. S-a mai adăugat o infracțiune de refuz sau sustragere de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei pentru că a mai fost prins băut la volan în vara acestui an. Atunci, el a suflat în aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge pe motiv de boală.
    În rechizitoriul procurorilor, prin care șoferul a fost trimis în judecată  se arată că pe 18 septembrie a.c., în timp ce conducea o autoutilitară Renault, deși avea permisul de conducere suspendat și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Opel Corsa, condus regulamentar de o femeie. Victima a suferit leziuni grave, care au dus la deces. Ulterior producerii accidentului, bărbatul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. La audieri, cu privire la fapta din 18 septembrie a.c., data accidentului de pe Bulevardul Independenței, inculpatul a explicat că dimineață a băut o bere și niște țuică și a mâncat. Apoi s-a urcat la volanul mașinii Renault cu intenția de a o duce la târg, pentru a o vinde. A explicat că a condus pe Bulevardul Independenței, direcția Finanțe către Obor, pe banda a II-a, moment în care de pe strada Culturii a ieșit o mașină care i-a tăiat calea. A explicat în fața anchetatorilor că a tras de volan cât a putut cu intenția de a evita impactul, moment în care a pierdut controlul asupra mașinii și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul Opel, condus de victimă, după care s-a oprit într-un copac.
    Bărbatul a explicat că a coborât, a văzut victima și apoi a sunat la 112. A recunoscut și faptul că a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, dar și să-i fie recoltate probe, invocând o operație pe cord. În rechizitoriu se arată că el a recunoscut fapta și a spus că o regretă.
    Cu privire la fapta din 18 iunie, atunci când a condus prima dată băut și a refuzat să dea probe de sânge, șoferul a recunoscut că a băut înainte de a conduce. Åži-a motivat refuzul de a-i fi recoltate probe prin faptul că fusese operat de puțin timp înainte pe cord.
S-a făcut și o expertiză tehnică în dosarul acestui accident și s-a stabilit că șoferul mașinii care a ieșit de pe strada Culturii nu a avut nici o legătură cu accidentul, acesta circulând regulamentar. De asemenea, s-a mai stabilit că la momentul accidentului, mașina condusă de inculpat rula cu o viteză de 80 km/h, în condițiile în care limita de viteză în localitate este de 50 km/h. În cazul mașinii conduse de femeia care a decedat nu s-a putut stabili viteza de deplasare. S-a concluzionat că accidentul putea fi evitat de inculpat. 
Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?