Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO: Paulică și-a primit „jăcăliile“! „Dăruim de Crăciun” a împărțit bucurie, încredere, speranță! Vă mulțumim tuturor!


    Darurile împărțite de Caravana „Dăruim de Crăciun” a Campaniei derulată și în acest an de „Monitorul de Vrancea” și Comunitatea Offroad Vrancea reprezentată de Marius Constantin, prietenii săi și cititorii noștri din întreaga țară și de peste granițe, a ajuns, sâmbătă, la toți destinatarii din zona Bordești – Dumitrești – Jitia – Vintileasca. Treizeci de mașini 4×4 și o dubiță, toate pline ochi, au oprit în fața porților celor mai necăjiți și le-au împărțit odată cu darurile, bucurie nemărginită, încredere, speranță!
    Au fost 150 de sacoșe cu dulciuri, 150 sacoșe cu fructe, 500 de kg de cartofi
250 de kg de ceapa, 50 de cutii cu alimente de bază (făină, orez, ulei, fidea, conserve etc), sucuri, haine, pături și haine groase, jucării nenumărate, rechizite, încălțăminte și tot felul de alte lucruri donate de vrânceni și nu numai. Toate au ajuns sâmbătă la destinatari. Redacția noastră s-a umplut pur și simplu de trei ori cu pachetele trimise către copiii, bătrânii și familiile a căror situație a fost relatată în paginile cotidianului nostru. Toate acestea au fost transportate alături de toate celelalte donații care au fost trimise sau duse direct la Marius Constantin, donații care i-au umplut acestuia tot spațiul generos pus la dispoziție. A urmat apoi o muncă titanică de selectat, sortat, grupat, făcut pachete, o muncă făcută de voluntari care au răspuns imediat chemării lui Marius. Și astfel, iată că sâmbătă dimineața, oameni care și-au pus la dispoziție mașinile, s-au apucat de încărcat și cu toții am luat drumul către destinatari.
    Și astfel, am poposit mai întâi la copiii necăjiți din Bordești, copii care pur și simplu au fost atât de surprinși de mulțimea de cadouri încât nici n-au știut dacă să râdă sau să plângă! „Vă iubesc, vă iubesc!”, striga un băiețel în timp ce altul, strângând la piept jucăriile primite, nici n-a îndrăznit să ridice ochii înspre noi… Alți copii s-au lipit efectiv de gard la vederea darurilor, neîndrăznind să se apropie, în timp ce alții și-au cuprins cu brațele jucăriile de pluș, alintându-le și fugind cu ele în locuri mai ferite, să se poată bucura pe deplin. Iar părinții lor, bunicii lor, cu ochii plini de lacrimi, nu știau cum să mai mulțumească pentru bunătățile dăruite acum, în prag de Crăciun.
    Caravana a ajuns apoi la Școala Chiojdeni care a fost dotată cu 10 calculatoare prin bunăvoința lui Vali Dima și a prietenilor lui.
    Caravana darurilor a ajuns și în satul Motnău, la grupul de copii al mai multor familii care au primit cu mare bucurie, nevenindu-le să-și creadă ochilor că maldărul de jucării și bunătăți care au fost descărcate în fața lor, chiar sunt pentru ei.

Paulică a primit un munte de jucării, bunicuțelor li s-au umplut casele cu daruri

    Mai apoi, am plecat spre celelalte cazuri din Jitia, oameni pe care i-ați cunoscut prin reportajele apărute în „Monitorul de Vrancea” timp de două săptămâni. De departe, cel mai norocos a fost Paulică, cel spre care s-au îndreptat o mulțime de daruri, oameni din Vrancea, din celelalte județe ale țării ba chiar și din străinătate trimițând pachete cu jucării, hăinuțe, alimente și dulciuri special pentru el. Trei mașini au purtat numai darurile destinate acestui băiețel, prin generozitatea dumneavoastră, cititorii noștri. Pur și simplu, la casa lui Paulică și a surorii sale de 9 ani, membrii Caravanei darurilor au trebuit să facă un lanț uman, descărcând pachetele și coborându-le spre casa lui Paulică, din mână în mână. Iar la final, băiețelul de numai trei ani și jumătate se afla în vârful unui munte de pachete! Stătea acolo cuminte, uimit de desfășurarea de forțe, cu un microbuz galben în mânuțe, bucuros nevoie mare la vederea fiecărei jucării!
    Cazul acestui copilaș îl puteți reciti accesând linkul http://bit.ly/2kDHFJt
    Caravana darurilor a ajuns și la bunica Stanca, cea care locuiește în casa fără curent electric, formată dintr-o odăiță ca pentru pitici. Efectiv, casa bătrânicii s-a umplut de pachete, iar membrii Caravanei i-au schimbat lenjeria, i-au pus pături, perne și pilote noi, ba chiar i-au tăiat și lemne ca să aibă măcar pentru câteva zile. „Mi-ați adus prea mult, mi-ați adus prea mult”, spunea continuu bunicuța, preocupată peste măsură să-și ordoneze, să-și aranjeze cumva alimentele și toate celealte cutii cu daruri, astfel încât să îi încapă în singura sa odăiță. Dar pentru că tot n-au încăput, parte din acesea i-au fost aranjate de către membrii Caravanei într-o fostă magazie dărăpănată iar ca să nu fie udate de apa ce se poate scurge de pe munte, aceștia i-au improvizat un fel de băncuță pe care să le pună. Despre lecția de supraviețuire a bunicii Stanca de la marginea pădurii puteți reciti accesând http://bit.ly/2kArGfc

    Bucuria celeilalte bunicuțe din Jitia de Jos, și anume Maria Nicoară, cea care ne-a mărturisit, atunci când am întâlnit-o, că în ziua respectivă și-a amăgit foamea cu o bucată de pâine și o pară, bucuria ei la vederea tuturor darurilor cum vă spun, s-a transformat în lacrimi. Efectiv nu-i venea să creadă că atât de mulți oameni ce intră-n curtea ei cu brațele pline de daruri, le aduc pentru ea. „N-am primit niciodată de Crăciun nimica”, spunea, sărăcuța… Iar acum, a primit nu doar alimente de tot felul, conserve, produse din carne, detergenți, dulciuri și sucuri ci și pături, pilotă, perne, lenjerii, mătură și haine, ba chiar și medicamente (vitamine și unguente pentru dureri reumatice, precum și analgezice care să-i mai aline durerile de oase care o chinuie). La vederea tuturor acestor daruri, sărăcuța a început să lăcrimeze, strângându-ne în brațe. Ne-a mărturisit că au venit la ea musafiri neașteptați de prin capitală, așa cum și la Paulică au venit pe cont propriu, aflând astfel că despre ea am scris la ziar, și i-au adus și aceștia alimente. „Să mai veniți pe la mine, că eu vă aștept”, ne-a spus bunicuța Maria, la plecare. Despre situația ei, puteți reciti accesând http://bit.ly/2zj2pyU
    Familia Èšuțui, cu fetița cu autism și băiețelul cu deficiențe de vedere, cărora le-a ars casa, au primit la rândul lor pachete cu daruri precum și televizorul mult visat. De asemenea, au primit o sumă de bani și posibilitatea unui control oftalmologic și ochelari gratuiți, prin bunăvoința unui vrâncean care și-a mobilizat colegii de muncă, reușind să facă acest gest. Menționăm în mod special că toate ședințele de terapie de care fetița cu autism sever beneficiază la Centrul Micul Prinț sunt gratuite de multă vreme, familia fiind considerată un caz social încă de când le-a ars casa. Despre cazul acestei familii puteți reciti accesând http://bit.ly/2BwVDrd

Cea mai frumoasă zi!

    Pachetele, lăzile cu alimente, sacoșele cu dulciuri, hăinuțele, jucăriile și tot ceea ce s-a strâns în cadrul ediției din acest an a Campaniei „Dăruim de Crăciun”, au ajuns la foarte multe familii nevoiașe cu copii care s-au bucurat nespus la vederea lor. Mulți nici nu se așteptau să li se întâmple o astfel de minune în pragul Crăciunului, ei fiind descoperiți de noi acolo, la fața locului, cu ajutorul ghizilor noștri locali, oameni cu multă generozitate și disponibilitate sufletească. Priviți filmul și fotografiile de pe www.monitorulvn.ro, din Galeria Foto a acestui articol, și vă veți bucura prin imagini, de toată această poveste care nu ar fi fost posibilă fără contribuția voastră, a celor care v-ați alăturat Campaniei „Dăruim de Crăciun” cu atâta entuziasm și dăruire! Vă mulțumim și vă așteptăm să fiți cu noi și data viitoare!
    Sărbători fericite tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?