Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Papa Francisc recomandă evitarea dialogului cu Satan


Papa Francisc spune, într-o emisiune televizată care va fi difuzată miercuri, că trebuie evitat ”dialogul cu Satan”, ”o persoană” foarte inteligentă, care are o mare putere de convingere, informează AFP. Satan personifică ”răul, nu incertitudinea”, explică papa Francisc într-un fragment din această emisiune, ”nu este un lucru difuz, este o persoană”. ”Vreau să vă spun un lucru pe care îl cred: cu Satan nu se poate dialoga. Dacă începi să dialoghezi cu Satan, ești pierdut, este mult mai inteligent ca noi și te bulversează, te amețește și ești pierdut. Nu, dispari!”, a spus papa pe un ton liniștit. ”Se preface mereu că este bine educat în fața noastră. În fața noastră, a prelaților, a episcopilor, se arată educat, își face intrarea, iar acest lucru se termină prost, iar tu nu-ți dai seama la timp”, a adăugat suveranul pontif.
Scurta discuție cu papa, care face parte dintr-un serial săptămânal în nouă părți, va fi difuzată miercuri seară de canalul de televiziune catolic TV2000. Mai des decât predecesorii săi, papa iezuit Francisc evocă prezența nocivă în lume a ”diavolului”, a ”demonului”, a lui ”Satan” și necesitatea de a lupta împotriva acestui rău concret prin diferite mijloace. Spre exemplu, a recomandat deja preoților să nu ezite să apeleze la exorciști locali atunci când sunt martorii unei mari dezordini spirituale în confesional. Această practică nu este admisă peste tot în cadrul Bisericii.
Într-o predică ținută în memoria lui Jacques Hamel, preotul francez ucis de jihadiști în propria biserică în 2016, papa a subliniat că a ucide în numele Domnului este un act ”satanic”. ”Satan, dispari!” au fost ultimele cuvinte ale preotului francez în vârstă de 85 de ani adresate ucigașilor săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?