Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Daruri din „Inimă de copil”


Elevii voluntari de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani au dăruit fructe și legume bătrânilor din Parohia Sfinții Voievozi din Focșani și copiilor de la Centrul de primire și intervenție în regim de urgență în caz de abuz, trafic, neglijare și migrație, în cadrul Proiectului de voluntariat „Inimă de copil”. Acțiunea face parte din proiectul „Săptămâna fructelor și legumelor donate”, fiind inițiat în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare.
Însoțiți de cadrele didactice voluntare, prof. inv. primar Alina Agherghinei, director adjunct al unității de învățământ, profesorii pentru învățământ primar Anca Ilie, Monica Merloiu, Violeta Gîsculescu, Săndica Ilie, Florentina Chiriac, Silvia Grigore, Georgeta Rădulescu, prof. Daniela Ionescu, alaturi de preot Ilie Cristi-Daniel, elevii au oferit fructele și legumele colectate.
Este o onoare să fii voluntar în comunitatea unde trăiești, să-ți pese de cei din jur. Atunci când dăruiești iubire, primești iubire, când respecți, ești respectat. Toate aceste valori pot fi cultivate în conștiința copiilor prin participarea directă la acțiuni de voluntariat. Piatra de încercare a omeniei e fapta bună, căci omenia nu se manifestă în vorbe ci în fapte. A trezi și a dezvolta spiritul voluntariatului la copii, a cultiva valorile lui, ar putea fi una din sarcinile de seamă ale învățătorilor, un spirit care transformă valorile sociale în principii de conduită personală. Prin aceste activități, copiii vor înțelege că valorea unui om rezidă în ceea ce este capabil să dea și nu în ceea ce este el capabil să primească. Este necesar să insuflăm elevilor sentimente precum: bunătatea, iubirea, generozitatea și dărnicia, au susținut cadrele didactice de la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu din Focșani.

Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?