Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: „OPERAȚIUNEA CRĂCIUNUL”, demarată de mai mulți tineri vrânceni


Odobeșteanul Costel Bocu și vrânceanca Alina Lepădatu, care locuiește în Italia, împreună cu un grup de prieteni de la noi din județ și din Italia, și-au propus ca în preajma Sfintelor Sărbători de Iarnă să ajungă cu daruri din suflet la copii din Faurei și Cosmești Deal cărora acum un an, respectiv doi ani le-au ars casele din temelii. Astfel, ei au demarat o campanie de strângere de lucrușoare, alimente, dulciuri, jucării etc., pe care au intitulat-o „Operațiunea Crăciunul”, la care au aderat foarte mulți prieteni și oameni cu suflet mare.  „E de necrezut cum ia amploare treaba aceasta. Am găsit și am cumpărat hăinuțe pentru toți copilașii de la Făurei și Cosmești Deal, avem multe dulciuri și jucării. Cu siguranță  toți vor avea hăinuțe, jucării, dulciuri, dero, șampoane… Mă simt extraordinar și sunt atât de mulțumită și bucuroasă, cu sufletul împăcat că am putut face ceva aici și să trimitem acasă pachetele pentru micuți, împreună cu toți prietenii mei de aici, din Italia”, a spus Alina Lepădatu.
Costel Bocu, coordonatorul campaniei, a transmis tuturor că a făcut și o pagină pe Facebook, intitulată chiar „Operațiunea Crăciunul”, unde îi invită pe toți să intre și să dăruiască fiecare câte ceva. „Și un pachet de biscuiți este binevenit. Noi continuăm să adunăm daruri de la cei cu suflet mare până în preajma Crăciunului, și atunci o să ne deplasăm la micuți, pentru a le readuce zâmbetul și a le duce bucurie de Crăciun. În 2015 am descoperit un caz la Cosmești Deal, unde casa familiei Roșu a ars din temelii și, mai tragic, și-a pierdut viața și mezina familiei în acel incendiu. Împreună cu Costel Oancea și Zamfir Lucian, am ales acel caz și mereu am ajuns la acei micuți cu daruri în preajma sărbătorilor, sau de fiecare dată cînd am considerat. Acolo am ajuns cu materiale de construcții, alimente, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării, electronice și multe altele. Anul trecut am descoperit un reportaj în „Monitorul de Vrancea”, semnat de Laura Breană. Un caz la Făurei, unde la fel, casa unei familii a luat foc și, mai tragic, fetița de 6 anișori este bolnavă de cancer la ochișorul drept. Am continuat să mergem la ei cu daruri strânse de la prieteni și de la oamenii cu suflet. Noi am zis așa, că și la Făurei și la Cosmești Deal – Povestea merge mai departe…”, a spus odobeșteanul Costel Bocu, coordonatorul „Operațiunii Crăciunul”, campanie prin care, împreună cu toți prietenii cu suflet generos, dorește să ajungă în preajma Crăciunului la cele două familii amintite, cu lucruri care să le facă viața mai ușoară și sărbătorile îndestulate. 
Așadar, dacă doriți să contribuiți, donând orice credeți că ar aduce bucurie unor copii, îl puteți contacta pe Costel Bocu pe pagina sa de Facebook, sau pe cea intitulată „Operațiunea Crăciunul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?