Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Aplauze pentru rugbiștii veterani ai Vrancei!


În imaginea alăturată sunt unsprezece rugbiști de la Rugby Club Old-boys Focșani, în ținută impecabilă, fotografiați înpreună cu doctorița Mioara Hanță, directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine Focșani, în holul instituției de sănătate focșănene. Cei unsprezece nu au mers acolo pentru poză, ci pentru un motiv cu totul nobil: au donat sânge. Și-au explicat gestul în manieră laconică, dar convingătoare, în textul pe care l-au trimis redacției însoțind fotografia: „Donarea de sânge este un gest extrem de important pe care fiecare dintre noi îl putem face pentru a-i ajuta pe cei de lângă noi, un gest extrem de mic, dar care are o însemnatate imensă – salvarea unei vieți”.
Cu siguranță că sângele donat de acești bărbați încă tineri, căliți în ani de muncă drea pe terenul de rugby, va ajuta la salvarea nu doar a uneia, ci mai multor vieți. Este un gest pilduitor, făcut de rugbști care își prelungesc viața sportivă și dincolo de ieșirea din sportul de performanță, și care vor fi trăit suficient de multe situații în care ei sau colegi de echipă ori parteneri de joc au avut nevoie de sânge. Pe care îl vor fi găsit donat de alți oameni care au înțeles la rândul lor ce mare însemnătate are un asemenea gest.
Ceea ce au făcut, ieri, Cătălin Răileanu, președintele clubului, Constantin Galea, antrenorul echipei și colegii lor ar avea drept corespondent în rugby un eseu reușit de echipă după o fază cu mol în fața unui adversar de mare calibru. Aplauze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?