Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Protest la APIA pentru păstrarea salariilor


Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vrancea au protestat ieri dimineață în fața sediului județean față de noua grilă de salarizare propusă pentru anul viitor. Oamenii se tem că prin noua grilă de salarizare se va ajunge la o diminuare a salariilor cu 20-25%. Protestul pașnic a fost organizat la nivelul tuturor centrelor județene. A fost o manifestare spontană după ce funcționarii au văzut că nu a fost aprobată ordonanța de urgență prin care era clarificată problema salarială pentru 2018. „Este un protest al salariaților vizavi de neintroducerea centrelor județene APIA în anexa din legea salarizării în care sunt incluși salariații centrali. Aici va apărea o discrepanță între cele două categorii de angajați”, a declarat directorul APIA Vrancea, Ionel Partene. Funcționarii APIA spun că nu doresc o majorare a salariilor, singura doleanță fiind ca nivelul acestora să rămână la nivelul de acum. Această diminuare a salariilor se aplică numai pentru salariații din centrale județene, nu și pentru funcționarii din aparatul central al APIA. Singurii care nu ar fi afectați sunt consilierii debutanți și asistenți. Pentru ceilalți vor fi diminuate salariile cu sume cuprinse între 700 și 2800 lei. „Nu suntem de acord cu scăderea salariilor pentru că noi muncim chiar și în weekend când e nevoie. Nu vrem să se mărească salariile, vrem doar să se mențină la nivelul la care sunt acum”, a spus o angajată APIA.

    Situația de la APIA este similară celei în care s-au aflat funcționarii de la administrațiile financiare din județe. Și în cazul acestora era prevăzută o grilă de salarizare cu diminuări ale veniturilor pentru funcționarii de județe în timp ce funcționarii din aparatul central nu erau afectați.
    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaților APIA din țară să fie liniștiți și să muncească” astfel încât subvențiile să ajungă la fermieri. „Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remunerați corect. Nu cred că sunt în situația să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură: ‘Stați liniști și munciți!’ Asta le transmit și acum tuturor funcționarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniștiți și să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să dați subvențiile, pentru că avem bani în buget și aceștia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiți cu salarii bune, și să muncim toți, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcționari din APIA din punct de vedere al salariului”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?