Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Sărbătoare la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea; elevii și profesorii au pregătit activități dedicate zilelor unității


În fiecare an, pe 16 noiembrie, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea sunt în sărbătoare. Profesorii de la toate disciplinele au pregătit numeroase activități menite să îi antreneze pe elevi și totodată să-i învețe lucruri noi într-o manieră diferită de orele clasice.
Zilele Colegiului Tehnic Valeriu D. Cotea vor începe încă de dimineață, când la deschiderea festivităților vor participa și inspectorul școlar general  Dorin Cristea și adjunctul său, Aurel Șelaru. Va avea loc și diseminarea proiectului intercultural româno-francez „Interferențe”, de care câțiva elevi au beneficiat chiar la finalul lunii octombrie. Și cum unitatea este una cu specific alimentar, elevii de la specializările de profil vor avea workshop-uri precum „Arta decorării torturilor”, „Primirea consumatorilor” sau „Servirea clienților”.   „Sanitarii pricepuți” este o activitate demonstrativă prin care elevii învață să determine grupa sanguină sau să acorde primul ajutor. Workshop de Ziua Recunoștinței – Thanksgiving Day și Le Jour de L`Action de grace, Workshop La France en images sunt alte activități, derulate de catedra de limbi străine.
Elevii vor avea parte și de experimente magice în laboratorul de chimie sau de mese rotunde la disciplinele socio-umane, unde vor viziona 5 filme diferite pe tema „Toleranță versus abuz”. Orele clasice de matematică vor fi înlocuite cu dezbaterea „Și ei au fost copii!”. Elevii claselor a IX-a, a XI-a și a XII-a vor fi invitați să participe la activitatea „Avatarele iubirii între ieri și astăzi”. Este vorba despre o cafenea literară, în care elevii se vor apropia altfel de literatură, prin lectura unor texte din opera lui Nichita Stănescu, Lucian Blaga, Ștefan Augustin Doinaș sau a unui text epistolar (scrisoarea lui Liviu Rebreanu către Fanny Rădulescu). Elevii vor fi provocați să analizeze un text literar și să își exprime opinia față de modul în care lectura îi poate ajuta în cunoașterea de sine, mai ales că tema iubirii este pentru ei un subiect actual.
În laboratorul de fizică se va organiza prezentarea video „Ochiul nostru – Defecte de vedere”, vor fi prezentate câteva tipuri de lentile și teste pentru depistarea daltonismului și a miopiei. „Fizica în imagini” va fi o altă temă de discuții, care va avea și un moment distractiv, când se vor spune bancuri cu elevi și profesori, se va asculta muzică, toate acestea îndulcite cu prăjituri.
Vor mai avea loc și activități demonstrative, respectiv prezentarea firmelor de exercițiu, a experimentului „Privește lumea!”, o expoziție foto-documentară INDAGRA 2017, jocuri și competiții sportive, Cupa liceului la  tenis de masă și șah. Toate aceste activități au loc cu ocazia Zilelor Colegiului, care în acest an coincid cu săptămâna educației globale și cu săptămâna educației juridice. Oaspete de seamă va fi vicepreședintele Tribunalului Vrancea, Mariana Săndina Croitoru, care va sta de vorbă cu elevii chiar astăzi. Un eveniment special și mult așteptat de elevi va fi Balul Bobocilor, care va fi ca în filme, promit organizatorii. Balul va avea loc joi, la Cinema Balada, începând cu ora 14:30.

Impresii de la Târgul Internațional INDAGRA 2017
 
„Veterinarii” de la Colegiul Cotea organizează două activități de tradiție: prezentarea firmelor de exercițiu, a unui cabinet veterinar și a unei fabrici de procesare a laptelui, toate virtuale. Au creat logo-uri, au întocmit documente contabile, state de plată, au conceput spoturi publicitare, au făcut tranzacții cu alte firme virtuale din țară, au participat la târguri și, mai presus de orice, au căpătat experiență. Momentul aniversar se vrea a fi marcat cu o expunere a muncii elevilor și cadrelor didactice.
O altă activitate desfășurată de clasele cu profil veterinar constă în prezentarea noutăților în domeniul agriculturii și industriei alimentare, proaspăt aduse de la Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei – INDAGRA 2017. Acest eveniment a avut loc în perioada 25-29 octombrie 2017 și printre vizitatori s-au numărat și elevii claselor a IX-a A și a XII-a A, coordonați de medicul veterinar Ticuța Diniță. Cei care au fost la târg le vor împărtăși colegilor și profesorilor aspecte inedite, de la instalații de top în agricultură, până la rase de animale premiate și impresii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?