Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Ultimele drumuri pietruite din Cîrligele au fost asfaltate


Autoritățile locale din Cîrligele au finalizat lucrările de asfaltare a tuturor drumurilor din localitate. Ultimul mare proiect de asfaltare a avut o valoare estimată de 3,8 milioane de lei, plus TVA. Lucrările au constat în balastarea drumurilor respective, turnarea unui strat de piatră amestec, turnarea a două straturi de asfalt și realizare de șanțuri și betonarea acestora. „Am reușit să obținem finanțare în valoare de un milion de euro pentru asfaltarea unor drumuri de interes local. Practic, cu acest proiect am asfaltat ultimile străzi și drumuri locale, care nu erau modernizate și asfaltate”, a afirmat primarul Ștefan Moscu.
Edilul a reamintit că Primăria Cîrligele are în derulare și proiectul privind „Modernizare și dotare grădiniță pentru copii și modernizare centru de asistență după programul școlar”. Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 615 mii lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – Submasura 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică. „La finalizarea acestei investii, copiii cîrligeni și cadrele didactice vor beneficia de un sediu modern și dotat corespunzător pentru a-și desfășura activitățile specifice în condiții optime. Totodată, se va înființa și o grupă de grădiniță, ce va avea program prelungit, în sprijinul părinților care lucrează sau care nu au cu cine să-și lase copiii în timpul zilei”, a declarat primarul comunei Cîrligele.
De asemenea, în Cîrligele va fi implementat proiectul „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele – 1,968,022 lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).       

Fondurile europene, soluția pentru dezvoltarea locală

 
Primarul Åžtefan Moscu a susținut în continuare că accesarea unor finanțări oferite de Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale. „Singura soluție de dezvoltare a comunităților din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri pentru modernizarea infrastructurilor locale, este să acceseze fondurile nerambursabile de la Uniunea Europeană „, a spus Åžtefan Moscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?