Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Fotbal: Cosmin Contra – Vreau să mergem peste tot unde avem infrastructură; lumea să vadă naționala


Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” al echipei clujene CFR a fost ales pentru amicalul de joi dintre naționalele de fotbal ale României și Turciei deoarece jucătorii ar trebui să cunoască și să evolueze pe un teren nou, în condițiile în care au fost deja pe Cluj Arena, a declarat selecționerul Cosmin Contra. Naționala va ajunge în perioada următoare să joace pe stadioane din întreaga țară, a afirmat Contra, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. „Am fost pe Cluj Arena și am vrut să venim și pe alt stadion din Cluj care oferă condițiile de a juca un meci internațional. Vreau să mergem peste tot unde avem infrastructură, condiții, lumea să vadă naționala pe mai multe stadioane. Probabil vom ajunge și la Craiova, la Timișoara dacă se vor îmbunătăți condițiile de acolo, la Piatra Neamț, dacă condițiile sunt bune. Vom merge peste tot, pentru că naționala este a tuturor”, a spus Contra.
    Antrenorul naționalei de fotbal a României a adăugat că echipa trebuie să își creeze mai multe ocazii. „Am convingerea că mâine seară băieții vor evolua la fel de bine ca în meciul împotriva Kazahstanului, la fel de bine ca împotriva Danemarcei. Și bineînțeles, încrederea asta pe care poate am căpătat-o în aceste două meciuri să se vadă și în mediul de mâine”, a spus Contra. Întrebați cum este să joace împotriva lui Mircea Lucescu, care este acum selecționerul Turciei, atât Cosmin Contra, cât și mijlocașul Constantin Budescu au spus că acesta este unul dintre cei mai mari antrenori români de fotbal, poate chiar cel mai mare. „Este un exemplu de urmat pentru antrenorii tineri și, totdeauna, să te duelezi cu un antrenor de o asemenea anvergură este o onoare”, a spus Contra.
    Întrebat, de asemenea, de presa turcă, dacă mai ține legătura cu Fatih Terim, Contra a răspuns că a vorbit chiar după numirea sa la națională cu cel care i-a fost antrenor la AC Milan. „Am primit un telefon, imediat după numirea mea, de la Fatih Terim, chiar l-am invitat la un meci al echipei naționale, am vorbit un pic de fotbal, de amintirile noastre de la Milan. (…) Sper ca ambele echipe să se califice în campionatul european, să ne revedem în 2020 în România la turneul final. Ar fi o bucurie pentru ambele reprezentative”, a spus antrenorul român. Partida amicală dintre România și Turcia se va juca joi, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, de la ora 20,15. Meciul va fi arbitrat de portughezul Tiago Bruno Lopes Martins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?