Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Wildlife Help a luat sfârșit, însă acțiunile de reabilitare a faunei sălbatice continuă…


Proiectul Wildlife Help, implementat de ACDB, cu sprijinul Telekom Romania Mobile Communications SA, se încheie pe 31 octombrie.
    Acțiunile realizate au avut impact la nivel național, fiind derulate în cadrul Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB:
    Înființarea liniei telefonice telverde – 0800 800 778, care în momentul de față reprezintă singura opțiune de acest tip pentru persoanele care identifică animale sălbatice rănite sau bolnave, contribuind astfel atât la salvarea unor animale sălbatice.
Realizarea „Ghidului practic pentru reducerea accidentelor asupra faunei sălbatice și intervenirea în scopul salvării acesteia”, publicație pionier în domeniul salvării animalelor sălbatice care au fost victime ale unor activități umane. Ghidul, disponibil gratuit în mediul online – http://www.acdb.ro/media/3832/ghid-telekom.pdf, conține informații utile, ușor de asimilat pentru publicul larg, cu privire la măsuri care vizează comportamentul șoferilor pentru a reduce numărul de accidente rutiere cu victime în rândul faunei.   
    Instalarea unui sistem de camere video (cu transmitere on-line în direct pe canalul youtube al ACDB), care acoperă toate spațiile de cazare, permite realizarea unor acțiuni de monitorizare la distanță a pacienților, reducând stresul produs de prezența umană în cadrul reabilitării faunei sălbatice.
    Achiziționarea unor dispozitive de localizare a animalelor tratate în cadrul centrului și eliberate în mediul natural, obținând informații în premieră națională despre succesul unor acțiuni de tratare/reabilitare a unor specii de animale sălbatice precum vânturei roșii, ciufi de pădure, lebede sau căprioare.
    Toate acțiunile au contribuit la atingerea obiectivului proiectului, de a întări capacitatea de intervenție pentru salvarea animalelor sălbatice aflate în dificultate, prin utilizarea de sisteme inovative de monitorizare online, în timpul tratamentelor și după eliberarea în natură.
    Pe parcursul derulării proiectului, numărul acțiunilor de salvare a animalelor sălbatice la Centrul de Reabilitare a Faunei Salbatice – ACDB a crescut, concomitent cu implicarea publicului larg și dezvoltarea spiritului civic. ACDB va continua activitățile de reabilitare a faunei sălbatice și după încheierea proiectului, în cadrul centrului.

    Dr. Biolog Dragomir Matei-Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?