Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Jandarmeria recrutează candidați pentru concursul de admitere din ianuarie 2018


Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ ) Vrancea recrutează candidați pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018. Depunerea cererilor-tip de înscriere se va face  până la data de 05 decembrie 2017, iar depunerea dosarelor de recrutare până la data de 15 decembrie 2017. Candidații trebuie să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere.
    „Pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea, cu sediul situat în municipiul Focșani, strada Republicii nr. 14, județul Vrancea, realizează recrutarea candidaților pentru instituțiile militare de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne – arma „jandarmi”, astfel: Åžcoala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 locuri (din care 3 locuri pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități). Åžcoala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 locuri alocate Jandarmeriei Române (din care 3 locuri pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități).

Probele pentru verificarea aptitudinilor fizice ale candidaților
1. În cadrul admiterii, verificarea aptitudinilor fizice are caracter eliminatoriu.
2. Toate probele sunt obligatorii. Nesusținerea unei probe sau abandonul au ca efect eliminarea din concurs a candidatului.
3. Probele se susțin în aceeași zi, în următoarea ordine: alergare – viteză, aruncarea mingii medicinale și alergare – rezistență.
4. Probele se execută în ținută sportivă adecvată anotimpului (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurți sau trening). Nu este admisă la susținerea probelor purtarea pantofilor de sport cu crampoane sau cuie.
5. Este declarat „Promovat” candidatul care îndeplinește baremul minim stabilit pentru fiecare probă. Candidatul care nu promovează o probă este eliminat din concurs, iar în funcție de momentul în care intervine aceasta, nu mai parcurge celelalte probe.
6. Indiferent de cauze/ motive, nu se admit reexaminări, repetări sau contestații.
7. Performanța obținută de candidați și calificativul acordat se consemnează în borderoul de examen.
8. Verificarea aptitudinilor la probele fizice se efectuează cu respectarea prevederilor art. 100 alin. (1) lit. g) din OMAI nr. 154/2004 privind activitățile de educație fizică și sport în MAI.
9. Aspectele organizatorice se stabilesc la nivelul comisiilor de admitere.
   
Condițiile legale de recrutare:
a) să aibă cetățenia română și domiciliul în România;
b) să cunoască limba română, scris și vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exercițiu;
d) să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic;
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți, iar în cazul candidaților la examenele de admitere în instituțiile de învățământ, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f) să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru candidații la examenele de admitere în instituțiile de învățământ (dovada se face cu diploma sau cu adeverință care îndeplinește condițiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susținut și promovat examenul de bacalaureat, precum și media la purtare din perioada studiilor liceale);
g) să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni;
j) să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criterii specifice pentru recrutare:
a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere;
b) să aibă înălțimea de minimum 1,70 m bărbații și 1,65 m femeile;
c) să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;
d) să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/ punctaj/ calificativ purtarea elevului;
e) să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ.

Documente pentru constituirea dosarului de recrutare:
Dosarul de recrutare pentru concursul de admitere în instituțiile de învățământ, curs cu frecvență, conține următoarele documente:
1. cererea de înscriere și curriculum vitae – Europass (CV);
2. documente care atestă nivelul și specializarea studiilor absolvite, respectiv: copii ale diplomei de bacalaureat/ diplomei echivalente cu aceasta, ale foii matricole sau ale adeverinței care atestă promovarea examenului de bacalaureat pentru candidații care au absolvit în anul în curs, precum și documente care atestă absolvirea altor studii;
3. copii ale actului de identitate, carnetului de muncă/ certificatului stagiu de cotizare și/ sau altor documente doveditoare care să ateste vechimea în muncă și, dacă este cazul, ale livretului militar;
4. copii ale certificatului de naștere al candidatului, soțului/ soției și fiecărui copil, ale certificatului de căsătorie, precum și, după caz, ale hotărârilor judecătorești privind starea civilă;
5. autobiografia și tabelul nominal cu rudele candidatului și soțul/ soția candidatului;
6. cazierul judiciar;
7. 2 fotografii color 9×12 cm;
8. 3 fotografii color 3×4 cm;
9. fișa medicală-tip de încadrare în MAI;
10. declarația de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare.
Documentele se prezintă în original și se certifică pentru conformitate de compartimentul cu sarcini de recrutare. Documentele pot fi depuse și în copie legalizată, situație în care activitatea anterioară nu se mai realizează.
    Depunerea cererilor-tip de înscriere: până la data de 05 decembrie 2017.
    Depunerea dosarele de recrutare: până la data de 15 decembrie 2017.
    Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris, susținut la aceeași data: 20 ianuarie 2018.
    Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se afișează pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.
    Åžcolile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor/ calendarelor mediatizate de către unitățile de învățământ.
    La probele eliminatorii de concurs – contravizita medicală și verificarea aptitudinilor fizice – nu se admit contestații, rezultatele consemnate de subcomisiile de specialitate fiind definitive.
    Candidații etnici/ minoritari care se înscriu pentru locurile alocate distinct acestora declară pe propria răspundere apartenența la etnia/ minoritatea respectivă și depun o adeverință emisă de o organizație etnică/ minoritară, constituită potrivit legii.
În vederea participării la concursul de admitere candidații susțin examinarea psihologică și examinarea medicală. Examinarea medicală a candidaților se realizează la unitățile medicale teritoriale ale MAI și constă în evaluarea detaliată a stării de sănătate, conform baremelor medicale în vigoare și se concretizează prin completarea fișei medicale tip. Evaluarea psihologică a candidaților se realizează de specialiști din cadrul Centrului de Psihosociologie a MAI potrivit unei planificări.
    Activitățile de recrutare și selecție încetează pentru candidații aflați în următoarele situații:
a) nu depun în termenul-limită stabilit dosarul de recrutare în volum complet;
b) încearcă sau fraudează, prin orice mijloace, activitatea de recrutare și selecție;
c) nu îndeplinesc în mod cumulativ condițiile și criteriile de admitere.
În cazul în care identificarea situațiilor menționate se face după încheierea  admiterii, candidatul respectiv pierde locul obținut prin concurs indiferent de anul de școlarizare în care se află. Detalii suplimentare: site-ul unității noastre: www.jandarmeriavrancea.ro; Serviciul Resurse Umane – nr. telefon 0237.215.303, interior 24535; adresa de e-mail: relatiipublice@jandarmeriavrancea.ro” se arată în comunicatul de presă transmis de IJJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?