Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cutie cu prezervative, restituită de judecători unei persoane vătămate dintr-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane


Bărbații, care în luna martie a anului trecut au fost reținuți într-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane, au fost condamnați definitiv de magistrații Curții de Apel Galați. Cei doi bărbați, unul din Focșani, iar celălalt din Măicănești, obligau copile să facă sex cu diferiți bărbați, unii dintre ei cunoscuți în oraș. Pe fond, Tribunalul Vrancea i-a condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere, apoi dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați, ca urmare a apelurilor declarate de DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea, dar și de unul dintre inculpați. 
Instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, l-a condamnat pe bărbatul din Focșani la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar pe cel din Măicănești la 2 ani și 3 luni. Magistrații Curții de Apel Galați au menținut pedepsele și au desființat în parte sentința înlăturând dispozițiile privind măsurile asigurătorii a sechestrului instituit în cursul urmăririi penale.
    „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea și de inculpatul S(…) G(…). Desființează în parte sentința penală nr. 54/31.03.2017 pronunțată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1127/91/2016 și în rejudecare: Înlătură dispozițiile privind menținerea măsurii asiguratorii a sechestrului instituit în cursul urmăririi penale. (…) dispune confiscarea de la inculpatul S(…) G(…) a sumelor de bani dobândite prin săvârșirea faptei, respectiv: 98 lei și 10 euro, 4.960 lei și 150 euro, precum și a sumei de 2.802,98 lei, aflată în contul aferent cardului Maestro (…) menține măsura asiguratorie a sechestrului instituit în vederea confiscării, prin ordonanțele (…) asupra următoarelor bunuri: – sumele de 98 de lei și 10 euro, – sumele de 4.960 lei și 150 euro, – suma de 2.802,98 lei aflată în contul aferent cardului Maestro (…). Ridică măsura asiguratorie a sechestrului instituit (…) asupra următoarelor bunuri: – un telefon marca Samsung model GT19000 (…), – un telefon marca Samsung (…) și – un telefon marca Nokia (…) – un laptop marca Acer Atheros (…) – trei cutii de prezervative, din care două sigilate, din una lipsind un prezervativ. – sumele de bani viitoare ce se vor afla în alte conturi (…) pe numele inculpatului S(…) G(…), măsură instituită prin ordonanța (…) – suma de 60 de lei, măsură instituită prin ordonanța (…) Dispune restituirea către inculpat a celor trei telefoane și a laptop-ului. Dispune restituirea către persoana vătămată S(…) C(…) a sumei de 60 lei și a prezervativelor. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. (…). Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 09.10.2017”, se arată în hotărârea instanței.

Minoră găsită cu clientul, în timpul unei partide de sex

    Cei doi bărbați au fost arestați preventiv în luna martie a anului trecut după o acțiune a polițiștilor de la Crimă Organizată Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Anchetatorii spuneau atunci că ei ar fi obligat mai multe tinere, unele dintre ele minore, să se prostitueze, iar banii câștigați de fete ajungeau la ei. De altfel, în timpul acțiunii, într-un apartament din Focșani, ce aparținea unuia dintre bărbați, a fost găsită o adolescentă de 16 ani în timp ce întreținea relații sexuale cu un bărbat. Mai mult, alți patru așteptau să le vină rândul. 
Surse oficiale spuneau atunci că prin patul fetelor au trecut zeci de clienți, unii dintre ei făcând parte din „lumea bună” a Focșaniului. Anchetatorii spuneau atunci că inculpatul din Focșani ar fi obligat mai multe tinere, atât minore cât și majore, să se prostitueze. Despre cel din Măicănești, anchetatorii spuneau că ar fi recrutat o singură victimă, minoră, pe care a obligat-o să se prostitueze. Cei doi le găseau clienți fetelor și tot ei le puneau la dispoziție locațiile în care se consumau partidele de amor.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 inculpatul S(…) G(…) a recrutat, transportat, transferat și adăpostit la domiciliul său din municipiul Focșani, în scopul exploatării sexuale, mai multe victime minore și majore, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora. De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 inculpatul V(…) D(…) a recrutat, transportat, transferat și adăpostit în locuința sa situată pe raza județului Vrancea o victimă minoră în scopul exploatării sexuale, fiind determinată să presteze astfel de activități prin constrângere, inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia”, se mai arată în comunicatul DIICOT.
În timpul perchezițiilor, polițiștii de la Crimă Organizată au găsit și ridicat sumele de 5.000 de lei și 160 de euro, dar și documente de identitate ale victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?