Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Marian Oprișan îi invită pe vrânceni la Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2017“


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, îi invită pe vrânceni să participe la „Bachus 2017”. „Prieteni, în perioada 5-8 octombrie 2017 vă aștept în Vrancea, la Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2017 să dăm cep la butoi!”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a președintelui Marian Oprișan.
    „Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2017” este pe cale să înceapă pe 5 octombrie 2017, când dăm cep la butoi! Joi, 5 octombrie 2017, la ora 18.00 va avea loc deschiderea celei de-a VIII-a ediții a Concursului Național de Vinuri „Bachus 2017”. În cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2017” puteți lua parte la lecțiile de degustare organizate în parteneriat cu Organizația Somelierilor din România sau veți putea vizita viile din județ pe bicicletă, în cadrul evenimentului „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”. Vă așteptăm să dăm cep la butoi…începând de joi, 5 octombrie 2017″, se arată în mesajul postat pe pagina de facebook a Consiliului Județean Vrancea.

    Trei evenimente principale vor marca desfășurarea Festivalului Internațional al Viei și Vinului din acest an. Este vorba despre: Concursul Național de Vinuri Bachus, 5-6 octombrie, ediția a VIII-a; Lecții de degustare de vinuri, susținute de renumiți somelieri, 6-8 octombrie, în Piața Unirii din Focșani; Evenimentul velo „Drumul Podgoriilor Vrâncene pe Bicicletă”, ediția a III-a.

Lecții gratuite pentru degustări de vinuri, în Piața Unirii din Focșani

    Participanții la Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2017” sunt invitați să asiste în mod gratuit la lecțiile de degustare de vinuri organizate de Consiliul Județean Vrancea în colaborare cu Organizația Somelierilor din România (OSR) 2011. Pasionații de vin și nu numai vor afla în cadrul lecțiilor cum se degustă un vin și cum poate fi el asociat cu diverse mâncăruri. Printre somelierii care vor participa la lecțiile de degustare se numără Marian Timofti, președintele OSR 2011, somelier profesionist care a urmat cursurile Școlii de Sommelieri din Italia și a devenit Sommelier Profesionist A.I.S. (Associația Italiana Sommelier) sau George Ignat, somelier, membru OSR 2011, ASE (Association des Sommeliers d’Europe), AEP (Associação dos Escanções de Portugal), OEVE (Ordo Equestris Vini Europae), posesor al unei diplome WSET 2.
    Lecțiile de degustare vor avea loc în Piața Unirii, într-un cort special amenajat, în perioada 6-8 octombrie 2017, după următorul program: Vineri, 6 octombrie, ora 17.00; Sâmbătă, 7 octombrie, ora 16.00; Duminică, 8 octombrie, ora 17.00.

Concursul Național de Vinuri „Bachus”, ediția a VIII-a

    În cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus”, Consiliul Județean Vrancea organizează Concursul Național de Vinuri „Bachus”, ediția a VIII-a. Organizat în perioada 5-6 octombrie 2017, concursul este a doua mare competiție de profil din România, datorită numărului mare de probe de vin transmise de producătorii din țară și străinătate. Participarea la concurs este gratuită și este inițiată de producător sau distribuitor, prin trimiterea probelor, însoțite de buletinul de analiză sau borderou, care va cuprinde: numele societății, soiul, anul de recoltă, tăria alcoolică și zahărul (sec, demisec, demidulce, dulce). Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin, produse în conformitate cu reglementările UE. Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen și să respecte condițiile de ambalare și marcare în conformitate cu reglementările în vigoare. Numărul de sticle pentru fiecare probă înscrisă în concurs este 3 butelii (cap. min. 0,75 l) pentru vinurile din recolta 2016 sau mai vechi și 2 butelii pentru vinurile din recolta 2017.
    Termenul limită de primire a probelor în concurs este 4 octombrie 2017, ora 15.00. Documentele de însoțire a probelor vor menționa: destinatarul, expeditorul și specificația „Mostre concurs fără valoare comercială”. Adresa pentru expedierea  probelor este: Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea, str. Republicii nr. 5, Focșani, județul Vrancea.
    Câștigătorii vor fi premiați cu participarea gratuită la cele mai prestigioase trei concursuri mondiale de vinuri.

„Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”

    „Vă era dor de o nouă ediție a evenimentului velo „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”? Ei bine, pe 8 octombrie 2017, în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2017” vă invităm să descoperim farmecul podgoriilor din Vrancea…pe bicicletă. Traseul de la această ediție are aproximativ 50 km și vă recomandăm să veniți fie cu biciclete tip MTB sau trekking.
    Ne întâlnim duminică, 8 octombrie 2017, la ora 09.00 în Piața Unirii din Focșani. Mergem apoi ordonat, spre Cîmpineanca, pe traseul strada Antrepozite și DC 142.
    Din Cîmpineanca ne vom îndrepta către comuna Cîrligele, iar apoi vom urca spre Cotești, pe magistrală. Este o urcare cu un grad mic de dificultate care ne va duce aproape de centrul comunei Cotești. De aici vom merge pe drumul viilor, printre dealuri și văi până vom ajunge în zona Beciu iar mai apoi la Odobești. Din centrul orașului Odobești vom urca spre Jariștea iar mai apoi vom reveni pe străzile de sub Măgura Odobești pentru a vizita ruinele Bisericii Cazacli. La Focșani primii 80 de participanți vor primi un kit compus dintr-un tricou personalizat și un bidon de bicicletă, personalizat. (…) Organizatorii vor oferi pe traseu apă și batoane energizante”. Pe pagina de Facebook dedicată evenimentului „Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”, cei interesați pot citi și regulamentul de participare. 

    Ajuns la cea de-a XXV-a ediție, Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus” este cel mai important eveniment de profil din România și se desfășoară pe parcursul a patru zile, în perioada 5-8 octombrie 2017.

Festivalul Național „Cântece de viță veche și nouă”, simultan cu Bachus 2017

    Festivalul Național „Cântece de viță veche și nouă”, ediția II-a, manifestare care se va desfășura simultan cu cea de-a XXV-a ediție a Festivalului „Bachus-2017”, va debuta, joi, de la ora 18.30, cu Caravana Toamnei. De la ora 19.30, pe scena amplasată în Piața Unirii vor urca Narcotic Sound, Irina Rimes, La Familia, Elena Gheorghe & Band. Vineri, în cea de-a doua zi a festivalului, vor urca pe scenă Geta Postolache, Ro-Mania, Lariss, Alb & Negru, Corina, Delia & Band. Sâmbătă, vor  vor cânta pentru vrânceni Maximilian, Trouble, Ioana Ignat & Eduard Sanda, Raluka, JO & Band și Randi. Prezentatorul primelor trei zile de spectacol va fi Octavian Ursulescu. Duminică, în ultima zi a Festivalului Național „Cântece de viță veche și nouă”, ediția II-a, vor urca pe scenă Mossano&Hevito, Claudia Pavel,  Akcent, Liviu Teodorescu, Antonia și Thomas Anders. Membru al celebrului grup Modern Talking, Thomas Anders  va susține, duminică seară, un spectacol extraordinar în Piața Unirii din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?