Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ULTIMA ORĂ! Cinci oameni de afaceri vrânceni, printre care și Corneliu Prunache, achitați definitiv într-un dosar instrumentat de DNA


 Cinci oameni de afaceri vrânceni, printre care și Corneliu Prunache (FOTO), trimiși în judecată de DNA pentru abuz ori complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar în cazul unuia dintre inculpați și spălare de bani, au fost achitați definitiv. Decizia a fost luată ieri de Curtea de Apel Ploiești. Toți cinci au fost achitați și de instanța de fond, respectiv Tribunalul Prahova, în martie anul trecut. 
 Curtea de Apel Ploiești a menținut decizia Tribunalului Prahova, cu excepția lui Vasile Bută, în care căruia a încetat procesul penal dat fiind că a decedat.  
 „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, partea civilă Guvernul României (…) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (…) împotriva sentinței penale nr. 96 din data de 03 martie 2016 pronunțată de Tribunalul Prahova, pe care o desființează în parte, numai cu privire la inculpatul Bută Vasile, și pronunțând o nouă hotărâre: (…) încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Bută Vasile (…) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și spălarea banilor (…) ca urmare a decesului inculpatului. (…) lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată cu privire la acest inculpat. Menține în rest dispozițiile sentinței apelate, care nu contravin prezentei decizii. (…) Dispune plata sumei de câte 470 lei, reprezentând onorarii pentru avocații desemnați din oficiu intimaților inculpați Graur Vasile și Bută Vasile, și a sumei de câte 120 lei, reprezentând onorarii parțiale pentru avocații desemnați din oficiu intimaților inculpați Prunache Corneliu, Mihăiuc Vasile și Cristian Iulian, din fondul Ministerului Justiției în contul Baroului Prahova. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 25 septembrie 2017”, este decizia Curții de Apel Ploiești.  
 Reamintim că cei cinci au fost trimiși în judecată de DNA, în 2010, pe motiv că ar fi păgubit Consiliul Județean Vrancea, dosarul fiind un fel de continuare  al celui deschis pe numele președintelui administrației județene, Marian Oprișan, care a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Cluj în decembrie 2015. Procurorii DNA au recunoscut la vremea respectivă, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției, că dosarul celor cinci oameni de afaceri avea legătură cu dosarul pe care l-au instrumentat pe numele lui Oprișan, deși nu era disjuns. De altfel, Oprișan declara, în 2010, că cei cinci oameni de afaceri nu au nici o vină. Singura lor vină este că au lucrat corect, pentru o instituție a statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?