Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bărbatul acuzat că şi-a VIOLAT FIICA și SOACRA: 8 ani de închisoare, 2 mii de lei amendă şi despăgubiri de peste 60 de mii de lei


M.D., din Valea Sării, care timp de un an și-ar fi violat fiica vitregă și soacra, ba și-a bătut și fiul și soția, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Focșani la aproape 8 ani de închisoare. Bărbatul și-ar fi batjocorit fiica, de 12 ani la vremea respectivă, în timp ce soția sa era plecată la muncă peste hotare. Când mama s-a întors acasă, copila i-a povestit prin ce chinuri a trecut, moment în care a femeia a făcut plângere la poliție. În timpul urmăririi penale, monstrul nu a recunoscut că ar fi violat-o pe copilă și nici că ar fi supus-o la perversiuni, susținând în permanență că nu-și mai amintește. Decizia magistraților de la Judecătoria Focșani nu este definitivă, bărbatul putând face contestație.

    Barbatul din comuna Valea Sării, trimis în judecată pentru că și-ar fi  violat fiica vitregă și ar fi supus-o la perversiuni, a fost condamnat de instanța de fond, respectiv Judecătoria Focșani, la aproape 8 ani de închisoare. El nu ar fi abuzat doar de fiica vitregă, care la momentul comiterii faptelor avea 12 ani, ci și pe soacra sa, dar aceasta nu a depus plângere. Pe lângă faptul că și-a umilit fiica, bărbatul și-a bătut și fiul până la băgat în spital, dar și pe soția sa, care o vreme a fost plecată în străinătate pentru a le asigura copiilor un trai mai bun.
Pentru viol, bărbatul a primit o pedeapsă de 7 ani de închisoare. A mai fost condamnat și pentru corupere sexuală a minorilor, dar și pentru violență în familie. „(…) contopeste pedepsele aplicate inculpatului, in pedeapsa cea mai grea, de 7 ani închisoare și 2.000 lei amendă, majorată cu o treime din suma celorlalte pedepse cu închisoarea, respectiv cu 9 luni și 10 zile, urmand ca inculpatul sa execute in final pedeapsa principală de 7 ani, 9 luni și 10 zile, pedeapsa amenzii de 2.000 lei cât și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durata de 3 ani, după executarea pedepsei principale cu inchisoarea, a exercitării drepturilor (…) mentine măsura preventivă a controlului judiciar, luată față de inculpat, cu obligatiile impuse (…) prin incheierea din 26.07.2017 a Judecătoriei Focșani, până la rămânerea definitiva a prezentei hotărari. După rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se va emite mandatul de executare pentru pedeapsa aplicată (…)”, se arată în hotărârea instanței.
Bărbătul are de plătit și despăgubiri fiicei pe care a umilit-o, dar și fiului pe care l-a snopit în bătiaie. Astfel, el a fost obligat la plata sumei de 50.000 lei cu titlu de daune morale pentru fiica sa, la plata sumei de 10.000 lei pentru fiul său și 1.000 lei pentru soție. Bărbatul mai are de achitat suma de 936,05 lei la Spitalul Județean Focșani și 156,96 lei către Serviciul de Ambulanță. „(…) obligă inculpatul către părtile civile (fiică, fiu, soție-n.r.) la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru procuror, părți civile și inculpat”, se mai arată în hotărârea instanței.

Caz prezentat în exclusivitate de „Monitorul de Vrancea”   

    Despre cazul copilei de 12 ani din Valea Sării, cotidianul „Monitorul de Vrancea” a relatat în exclusivitate în luna ianuarie a anului 2016, când  mama copilei s-a întors de peste hotare și a aflat ce a pățit aceasta, moment în care-a făcut plângere.Bărbatul, care nu poate fi numit tată, a fost trimis în judecată la începutul acestui an, iar rechizitoriul întocmit de procurori a scos la iveală detalii șocante, pe care un om normal nu și le poate închipui vreodată.
    Fetița, care atunci avea 12 ani, și fratele ei un pic mai mare au rămas cu tatăl lor și cu bunica maternă, după ce mama a plecat la muncă peste hotare. După ce mama a plecat, bărbatul a început să poftească la fiica lui, procurorii arătând în rechizitoriu că „în perioada februarie-mai 2015, el a întreținut relații sexuale normale, orale și anale prin constrângere, violență și amenințare, cu fiica sa în vârstă de 12 ani”. Nu doar fiica a trecut prin momente cumplite, ci și băiatul, care a fost snopit în bătaie de propriul tată. Procurorii precizau că pe 3 august 2015, băut fiind, bărbatul și-a lovit băiatul cu pumnii și cu o țeavă din metal. În urma loviturilor aplicate, acesta a suferit o fractură, iar medicii i-au dat 60-65 de zile de îngrijiri medicale. Totul s-ar fi întâmplat pentru că băiatul ar fi stricat o bicicletă.
După ce i-a spart capul și i-a rupt mâna, individul l-a ținut acasă pe copil, până când a văzut că acesta se simte rău și a chemat ambulanța. A spus atunci că băiatul a căzut din pod.
    Nu și-a bătut doar copilul, ci și pe soție, ultima dată în decembrie 2015. Atunci a fost și momentul în care s-a aflat ce se petrecea în casa lor. Femeia și-a luat copiii și a plecat de acasă, timp în care bărbatul o tot suna și o ruga să se întoarcă. În acele momente, copila, văzând că mama sa ar putea ceda, și-a luat inima în dinți și a spus tot ce a pățit. Conform declarațiilor victimei, tatăl vitreg ar fi întreținut de 7 ori raporturi sexuale cu ea. Prima dată s-a întâmplat după plecarea mamei, adică în luna ianuarie 2015. Atunci el le-ar fi cerut copiilor să se mute cu el în casă, cei mici fiind la bunică. Într-una din seri a venit acasă băut și și-a trezit fiica. A dezbrăcat-o, a lovit-o și i-a cerut să meargă într-o altă încăpere, unde a întreținut relații sexuale cu ea. După ce a terminat, a pus-o să se spele și a amenințat că o omoară în bătaie dacă va spune ceva cuiva. Lucrurile au continuat și în săptămânile următoare, după aproximativ același tipar. Chiar și când fata s-a plâns că o doare, monstrul a pus-o să aleagă între sex normal și oral. Ulterior, bărbatul  a obligat-o pe copilă să întrețină și relații sexuale anale. De fiecare dată avea grijă să o amenințe și să o țină sub teroare.

Și-ar fi violat și soacra

Bărbatul și-ar fi violat și soacra. În rechizitoriul procurorilor se arăta că, într-o seară, bărbatul a mers după femeie pe când aceasta se ducea la toaletă. Când a vrut să iasă, a lovit-o și i-a cerut să-i facă sex oral. Refuzat fiind, acesta a violat-o, după care a amenințat-o că o omoară dacă spune ceva. Femeia nu a făcut plângere.
După ce toate probele au fost puse cap la cap, M.D. a fost trimis în judecată sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol, violență în familie și corupere sexuală a minorilor, fiind acum condamnat de instanța de fond la o pedeapsă de aproape 8 ani de închisoare. Audiat fiind de procurori, bărbatul a spus că, din cauza unei lovituri în zona capului, de la o bătaie mai veche, are probleme și nu își mai aduce aminte.
Bărbatul se află sub control judiciar și nu are voie, printre altele, să părăsească județul.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?