Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Șapte persoane reținute pentru furturi dintr-un hipermarket din Focșani, cu complicitatea unui angajat; un militar și o minoră, cercetați în libertate


Oamenii legii din cadrul Poliției Municipiului Focșani, Biroul de Investigații Criminale, au efectuat ieri dimineață trei percheziții în tot atâtea locații din Petrești, comuna Vânători, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt. După percheziții, mai multe persoane au fost aduse la audieri, la sediul Poliției Municipiului Focșani, iar șapte dintre ele nu au mai ajuns acasă, ci direct în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, pe numele lor fiind emise ordonanțe de reținere.
Pe lângă persoanele reținute, în acest dosar ar mai fi cercetate în stare de libertate alte două persoane. Este vorba de un militar, în cazul căruia competența a fost declinată către Parchetul Militar, și o minoră.
Din ce am aflat, persoanele reținute sustrăgeau bunuri dintr-un hipermarket din Focșani. Am aflat pe surse că totul se întâmpla cu sprijinul unui angajat al hipermarket-ului, reținut și el în acest dosar. Modul de acțiune era simplu. Suspecții mergeau la magazin, își umpleau coșurile cu diferite produse, respectiv băuturi, electronice, electrocasnice și altele și treceau apoi pe la casa la care se afla angajatul ce le era complice. Acesta nu le lua bani pe toate produsele din coș, ci doar pe cele mai ieftine. Cele scumpe nu erau scanate. Produsele neplătite ar fi fost vândute apoi inclusiv  pe site-uri de profil, iar banii ar fi fost împărțiți între membrii grupării.

    După audierile care au durat aproape toată ziua, șapte dintre principalii suspecți nu au mai plecat la casele lor, ci au ajuns aseară, în jurul orei 20.00, direct în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea. Militarul și minora au fost lăsați să plece acasă. „La data de 7 septembrie a.c., polițiștii focșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că, în cursul lunii august a.c., mai multe persoane necunoscute ar fi sustras produse dintr-o societate comercială din municipiu, creând un prejudiciu de  aproximativ 37.000 lei. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale au identificat opt persoane, cu vârste între 20 și 27 de ani, bănuite că, în complicitate cu un angajat al societății comerciale, ar fi luat mai multe bunuri, fără a fi achitata contravaloarea acestora. Astfel, la data de 21 septembrie a.c., pentru documentarea activității infracționale a celor în cauză, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza localității Petrești, din comuna Vânători. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, iar față de șapte dintre acestea s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduse în Centrul Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. La activități au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză, precum și pentru recuperarea prejudiciului cauzat”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
    Persoanele reținute vor ajunge, cel mai probabil astăzi, în fața magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă, asta în cazul în care procurorul nu va dispune o altă măsură, cum ar fi cea a controlului judiciar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?