Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

ULTIMA ORĂ! Asistent medical de la DGASPC Vrancea, cercetat penal și disciplinar după ce ar fi agresat o beneficiară a CITO Odobești


 Un angajat de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea este cercetat disciplinar și penal, după ce ar fi agresat o beneficiară a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Odobești. Potrivit șefei DGASPC, Daniela Nicolaș, în cauză a fost formulată și plângere penală. Până la soluționarea cazului, contractul de muncă al angajatului agresor, care este asistent medical, va fi suspendat. Asistentul medical este acuzat că ar fi lovit-o pe beneficiara CITO. 
 „Avându-se în vedere incidentul apărut la nivelul unității de ocrotire a persoanelor adulte, respectiv agresarea unei beneficiare din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupationala Odobești de către un salariat cu funcția de asistent medical la Centrul de Recuperare și Reabilitare Persoane cu Handicap Odobești, vă informăm că am procedat la sesizarea Poliției orașului Odobești, precum și a organelor de urmărire penală, în legătură cu fapta salariatului. Beneficiara va fi însoțită la Serviciul de Medicină Legală Vrancea pentru eliberarea unui certificat medical constatator și va fi evaluată medico-psiho-social pentru reabilitarea acesteia. De asemenea, am demarat procedura cercetării disciplinare prealabile a salariatului și până la finalizarea acțiunilor vom proceda la suspendarea contractului individual de muncă, ca urmare a plângerii penale formulate împotriva acestuia de către angajator, respectiv DGASPC Vrancea. În contextul prevederilor legislative în domeniu, procedurilor de lucru prelucrate cu toți salariații, codului de etică și deontologie profesională, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea se delimitează de comportamentul reprobabil al salariatului și va lua toate măsurile legale ce se impun pentru ca astfel de comportamente să nu se mai regăsească în activitatea cu și pentru beneficiarii noștri”, a transmis Daniela Nicolaș. 

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?