Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Bugetul Consiliului Județean va fi rectificat ca urmare a alocării sumei de peste 4,6 milioane de lei de către Guvernul României


Bugetul Consiliului Județean Vrancea și al instituțiilor din subordinea sa va fi rectificat. Rectificarea va avea loc, azi, în ședința ordinară a Consiliului Județean și survine ca urmare a alocării sumei de peste 4,6 milioane de lei de către Guvernul României, după rectificarea bugetului de stat pe anul 2017. Banii au fost alocați pentru: susținerea sistemului de protecție a copilului – 1,531 milioane lei; susținerea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap – 1,777 milioane lei; „Programul pentru școli al României” conform HG nr. 640/2017 – 1, 354 milioane lei. Ca urmare, bugetul local se va modifica, în sensul creșterii acestuia, cu suma de 4.662 mlioane lei care va fi repartizată astfel: -3 308 milioane lei la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea pentru finanțarea cheltuielilor de personal; 1,354 milioane lei, bugetului propriu al județului la capitolul bugetar „Învățământ” cu destinația „Programul pentru școli al României”. De asemenea, Direcția Tehnică și Investiții a propus modificarea Programului privind necesarul de fonduri pentru activitățile de întreținere și modernizare a drumurilor judetene pe anul 2017.
    Printre proiectele aflate pe ordinea de zi se află: ,,Modificarea componenței Comisiei paritare pentru întocmirea propunerilor de atribuire a serviciului de transport public județean prin curse regulate și validarea componenței acesteia”;  ,,Desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Vrancea în Consiliul de Administrație al Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă ,,Elena Doamna” Focșani, pentru anul școlar 2017-2018″; „Încheierea protocolului de colaborare între Consiliul Județean Vrancea și Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru realizarea, în comun, de activități, servicii, proiecte, care să conducă la asigurarea de servicii de tehnologia informației și comunicații”. Tot în ședința de miercuri vor fi dezbătute proiecte care vizează transformarea unor posturi din statul de funcții al aparatului de  specialitate al Consiliului Județean Vrancea și instituții din subordine. Plenul Consiliului Județean va mai dezbate și proiectele privind: ,,Aprobarea strategiei de evoluție tarifară 2016 – 2020 a serviciului de alimentare cu apă și canalizare a S.C. Compania de Utilități Publice S.A.Focșani; ,,Aprobarea solicitării de transmitere a  imobilului clădire ,,Corp B – stația CF Focșani” cu terenul aferent din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea”; ,,Aprobarea depunerii proiectului ,,Transparență și integritate în administrația publică locală din județul Vrancea” spre finanțare prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014- 2020″.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?