Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Începe judecata în dosarul asistentei acuzate de trafic de influenţă și înșelăciune


Asistenta de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Focșani, Geta D., trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru trafic de influență și înșelăciune, a făcut contestație la Curtea de Apel Galați, după ce judecătorii de la Tribunalul Vrancea au constatat legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Nemulțumită că instanța de fond a dispus începerea judecății în dosar, asistenta a făcut contestație, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați. Aceasta nu a avut câștig de cauză nici aici. „Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpata D(…) Geta împotriva încheierii din 22.08.2017 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Vrancea (…) obligă pe inculpata D(…) Geta la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, au decis magistrații gălățeni. Acest lucru înseamnă că în perioada următoare, mai exact pe data de 18 octombrie, va începe judecata pe fond.
    Asistenta va fi judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată, 13 acte materiale, și înșelăciune. Într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție, se arăta la momentul trimiterii în judecată, respectiv la începutul lunii trecute, că „în fapt, inculpata, în perioada anilor 2013-2017, a pretins și primit sume de bani totalizând 9.100 de euro și 11.960 lei, de la un număr de 13 persoane, promițând că-și va exercita pretinsa influență asupra unor funcționari din cadrul Spitatului Județean Focșani, Primăriei Focșani – Căminul de persoane vârstnice, S.P.C.R.P.C.Î.V. Vrancea și Comisiei de expertiză asupra capacității de muncă, pentru urgentarea unei intervenții chirurgicale, angajarea pe posturi vacante, reprogramarea într-un termen mai scurt la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, admiterea unei contestații asupra deciziei de încadrare în grad de invaliditate și urgentarea obținerii de locuințe din fondul locativ de stat”.
„Totodată, menționăm faptul că inculpata a mai fost cercetată în trecut pentru fapte similare, într-un dosar penal în care ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Vrancea au desfășurat activități de cercetare penală, dosar penal ce a avut ca finalitate condamnarea inculpatei la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani”, potrivit comunicatului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?