Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO:Trei zile de sărbătoare la Vârteșcoiu


Locuitorii comunei Vârteșcoiu au petrecut trei zile la sărbătoarea comunei. Manifestările din acest an au debutat vineri, la ora 16.00, cu un moment festiv care a marcat deschiderea oficială a sărbătorii dedicate Zilelor comunei Vârteșcoiu. De asemenea, Primăria Vârteșcoiu a premiat cuplurile de aur din localitate. Tot vineri au fost premiați sportivii de performanță din localitate, dar și elevii cu rezultate bune la învățătură. În cadrul manifestărilor a avut loc și primirea unei delegații din comuna Tîpla din Republica Moldova, localitate cu care comuna Vârteșciou a semnat acordul de înfrățire anul trecut. Manifestările dedicate celei de-a V-a ediții a Zilelor Comunei Vârteșcoiu au continuat în week-end cu un program artistic, susținut de artiștii Iustina Păun, Anamaria Botezatu, Ansamblul Spicul și Tudorița Voineag, Laura, Anamaria Lăcătuș, Giada Giardinelli, Carmen Pasăre, Lorena Muntenaș.
    La manifesări au fost prezenții deputații Angel Tîlvăr, Nicușor Halici și Rodica Boboc, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Cristian Dănuț.
Primarul Viorel Mîrza a făcut și o scurtă prezentare a proiectelor de investiție pe care le are în derulare. Astfel, Primăria Vârteșcoiu a demarat lucrările de reabilitare și extindere a căminului cultural din satul Faraoanele. Valoarea investiției este de un milion de lei, plus TVA și se derulează prin Compania Națională de Investiții. Primarul Viorel Mîrza a declarat că a luat decizia de a reabilita și extinde căminul cultural deoarece clădirea nu a mai fost reabilitată din 1971, anul în care a fost construită. „Este vorba despre o clădire care a fost construită în 1971, la care nu au mai fost executate lucrări de reparații majore chiar de la construire. Prin acest proiect vom reda circuitului public acest cămin cultural la care se va reface structura de rezistență, va fi schimbat acoperișul și tâmplăria și va fi realizată o extindere a clădirii. De asemenea va fi introdus un sistem nou de termoficare și centrală termică. După finalizarea lucrărilor în căminul cultural va mai funcționa o bibliotecă, un biblionet și o sală de lectură. Tot în cadrul acestui proiect vor fi făcute și dotări specifice, respectiv mobilier, instalații de sonorizare, etc”, a precizat primarul Viorel Mîrza. Un alt proiect de investiții aflat în derulare este cel privind construirea unei grădinițe tot în satul Faraoanele, lucrarea fiind estimată la 764 de mii lei.

    Tot în Vârterșcoiu se află în derulare lucrările de asfaltare a străzilor în cadrul proiectului „Modernizare străzi în interiorul comunei”. Lucrările constau în asfaltare, realizarea de rigole betonate, rigole carosabile și montarea semnelor pentru siguranță rutieră. De asemenea, vor mai fi construite două terenuri de sport. Primarul Viorel Mîrza a anunțat că mai are două proiecte de investiții ce vor fi demarate în perioada următoare, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de proiectele: Modernizare drumuri de interes local-străzi în comunea Vîrteșcoiu – 4,118,647 lei;  Modernizare străzi în interiorul comunei Vîrteșcoiu, satele Beciu, Rîmniceanca și Faraoanele -1,996,060.99 lei.
    Primarul Viorel Mîrza a ținut să îi mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru sprijinul constant acordat în derularea proiectelor de investiții locale, dar și pentru investițiile în infrastructura rutieră pe care administrația județeană le are în zonă. „Èšin să îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru sprijinul acordat în accesarea și implementarea proiectelor realizate în comună. De asemenea, îi mulțumesc și pentru proiectele pe care Consiliul Județean le derulează în zona localității noastre. Este vorba de reabilitarea și modernizarea a trei drumuri județene care, numai pe raza comunei Vârteșcoiu, însumează peste 30 de kilometri. Toate aceste proiecte au ca scop îmbunătățirea condițiilor de care locuitorii comunei noastre și nu numai, vor beneficia”, a precizat primarul Viorel Mîrza.          Duminică, în ultima zi a manifestărilor, pe scenă a urcat îndrăgitul artist Fuego. Petrecerea s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?