Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Dealeri de droguri aflați în arest la domiciliu, lăsați să meargă la spital, la muncă sau la Centrul de Consiliere Antidrog


Arestați la domiciliu și nu prea. Mai mulți tineri aflați în arest la domiciliu, într-un dosar de trafic și consum de droguri, instrumentat de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, au găsit înțelegere la judecători, ei fiind lăsați să părăsească imobilele în care își execută măsura preventivă. Unii pot merge la spital, alții la Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog ori la muncă.
    Marți, la Tribunalul Vrancea s-a discutat cererea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu în cazul tinerilor cercetați pentru trafic și consum de droguri, solicitare care a fost admisă de judecători. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ -DIICOT BT Vrancea și în consecință: (…) dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu a inculpaților: 1. P(…) Alexandru Cornel (…) 2. F(…) Cosmin Ionuț (…) 3. G(…) Georgian (…) 4. A(…) Constantin (…) 5. M(…) Alexandru Paul (…) pe o perioadă de câte 30 zile pentru fiecare, începând cu 08 septembrie 2017 și până la data de 07 octombrie 2017 inclusiv. Modifică măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpatul P(…) Alexandru Cornel în sensul că domiciliul stabilit privind executarea măsurii este cel din Galați, str (…) permite inculpatului P(…) Alexandru Cornel, aflat în executarea măsurii preventive a arestului la domiciliu (…) ca în zilele de 11,12,13,14.09.2017, să părăsească imobilul pentru a se prezenta la Spitalul Militar Central București în vederea efectuării unor controale și investigații medicale. (…) permite inculpatului G(…) Georgian, aflat în executarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în imobilul din Galați str(…) ca în ziua de 19.09.2017, să părăsească imobilul pentru a se prezenta la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați. (…) permite inculpatului M(…) Alexandru Paul, aflat în executarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în imobilul din Galați str(…) ca în zilele de Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri și Sâmbătă în intervalul orar 08.00-17.00, să părăsească imobilul pentru a se prezenta la societatea comercială care are ca obiect de activitate lucrări de construcții în măsura în care va depune la organul de poliție însărcinat cu supravegherea, Poliția municipiului Galați, dovada relațiilor contractuale. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi 04 septembrie 2017”, se arată în hotărârea instanței.
    Cei cinci au fost arestați preventiv în iulie și apoi plasați în arest la domiciliu, de magistrații de la Curtea de Apel Galați, fiind acuzați că au desfășurat activități de producere, deținere, stocare și comercializare de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Într-un cominicat remis presei de poliție la momentul declanșării acțiunii, se arăta că „polițiștii de combatere a criminalității organizate Vrancea și Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 9 percheziții domiciliare în municipiul Galați, la persoane bănuite că ar fi distribuit droguri și plante etnobotanice. Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2016, 5 persoane ar fi desfășurat activități de producere, deținere, stocare și comercializare de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, droguri pe care le-ar fi comercializat pe raza județelor Vrancea, Galați și Brăila. În urma perchezițiilor, au fost identificate mai multe substanțe etnobotanice și muguri de cannabis, fiind ridicate în vederea indisponibilizării sumele de 8.530 de lei, 700 de euro, 9 telefoane mobile, 2 laptopuri, un cântar electronic, un grinder metalic și mai multe arme albe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?